”Risken att jag åker dit igen är minimal”

Publicerad:
Uppdaterad:

SPORTBLADET

Sågade Maradona – nu möter Söderling Argentina igen

Robin Söderling är tacksam över att Sverige får inleda Davis Cup-året på hemmaplan.

Efter ett uttalande om Maradona är han allt annat än populär i Argentina.

– Dit kommer jag aldrig att åka på semester, klargör den 25-årige tennisstjärnan.

Foto: Peter van den berg, AP
Cheerleader Senast Sverige och Robin Söderling ­mötte ­Argentina i Davis Cup ­skapade ­Diego ­Maradona upploppsstämning på läktarna.

Söderling gjorde sig ovän med en si så där 40 miljoner sydamerikaner när Sverige 2006 mötte Argentina i Buenos Aires. De 14 000 åskådarna höll då på att riva Estadio Parque ­Roca – och det var en viss ­Diego Armando Maradona som hetsade upp stämningen.

Legendaren skrek könsord och gjorde allt för att få Söderling ur ­balans under svenskens match mot David Nalbandian.

– Det var slagsmål på läktaren, åskådare kastade in flaskor och andra grejer på banan... De skrek under bollarna och gjorde allt för att störa. Det var ett jävla liv, säger Robin Söderling till Sportbladet.

”Sin jävla Maradona”

När svensken mötte de argentinska journalisterna på den efterföljande presskonferensen bestämde han sig för att slå tillbaka.

Trots att världssjuan befann sig i fiendeland fattade han mod och förminskade tidernas största fotbollsstjärna.

– De pratade om sin jävla Maradona hela tiden. När de frågade om jag såg honom svarade jag att jag ­inte känner igen honom, säger Söderling.

Maradona är gud i sitt hemland. Blir man någonsin förlåten i Argentina efter ett sådant uttalande?

– Det vet jag inte. Det återstår att se, men risken att jag åker tillbaka dit är inte så stor. Enda anledningen till att jag i mitt liv skulle åka tillbaka till Argentina är att vi möter dem på bortaplan i Davis Cup. Jag kommer inte att spela någon turnering där och aldrig åka dit på semester, säger Robin Söderling.

I Kungliga tennishallen slipper han inte bara Maradona utan även Juan Martin Del Potro, David Nalbandian och Juan Monaco. Argentinas nyckelspelare är skadade, vilket talar för Sverige.

Robin Söderling räknar dessutom med ett enormt publikstöd.

– Jag hoppas att de får smaka på sin egen medicin, utan att det blir osportsligt. Det behöver inte vara golfapplåder. Man kan heja som fan och ändå vara juste, säger han.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN