Sääv tog VM-poäng

avJohanna Mörtberg

Publicerad:
Uppdaterad:

VM-debutanten sjua i SWRC

Foto: Urban Andersson
Per-Arne Sääv blev sjua i SWRC-klassen i Svenska rallyt och i SM-klassen blev det femtonde plats.

Det blev en sjundeplats i SWRC-klassen för Per-Arne Sääv i Svenska rallyt.

– Det är stor skillnad mot att köra golfen, Skodan går mycket fortare mellan svängarna, säger Sääv.

Debuten på VM-nivå fick godkänt. Per-Arne Sääv tog sig i mål, visserligen som sjunde och sista bil i SWRC-klassen, men den nyblivne Skodaföraren är nöjd.

– Vi har varvat riktigt bra sträcktider med lite sämre. Tyvärr fastnade vi i en snövall på SS7 och stod några minuter, där försvann chansen till en bra placering i rally-SM, säger Sääv i ett pressmeddelande.

Skodan är snabbare

Skillnaderna mellan att ratta Super 2000-Skodan jämfört med den Golf som Sääv tidigare kört, har varit stora.

– Vi har lärt oss otroligt mycket under rallyt och det är ganska stor skillnad mot att köra Golfen. Skodan går mycket fortare mellan svängarna och jag måste åka lite saktare in i sävngarna för att sedan accelerera fullt ut ur svängen, förklarar han.

I SM som också kördes i samband med Svenska rallyt, blev Per-Arne Sääv 15:e man i klassen för otrimmat 4WD. SM-vinnare blev P-G Andersson, medan Patrik Sandell var tvåa och Patrik Flodin trea.

Per-Arne Sääv var nöjd med att hans tid i Svenska rallyt, 3.39.28,7, räckte för att slå F1-mästaren Kimi Räikkönen. Finländaren hade 3.47.17,6 och att ha tagit den skalpen gör Sääv taggad inför nästa SM-tävling som körs i Sandviken den 26-27 februari.

– Jag var ju före Kimi Räikkönen, så i Sandviken får konkurrenterna se upp, skojar Sääv.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

Rally