Anja körde ur i Cortina

Topp tio-placering för Maria PH

Maria Pietilä Holmner fortsätter rada upp topp tio-placeringar i storslalom. Men de riktiga toppresultaten vill inte infinna sig.

I Cortina d'Ampezzos storslalom på söndagen var Pietilä Holmner sjua efter första åket, men hade ett betydligt sämre andraåk. Totalt räckte det till slut ändå till att behålla sjundeplatsen.

Hon har därmed varit på topp tio i storslalom i alla världscuptävlingar utom en den här säsongen. Plumpen i protokollet, i Maribor senast, är en 15:e plats.

Totalt sett blev det dock en dålig svenskdag. Bland annat missade Anja Pärson chansen att ta tre raka pallplatser i Cortina d'Ampezzo.

Söndagens storslalom tog slut redan en bit ner i det första åket när svenskan, som var trea både i fredagens super-G och lördagens störtlopp, hamnade på en innerskida och körde ur.

Jessica Lindell Vikarby, 26:a efter första åket, körde ur i slutet av det andra, medan Kajsa Kling var 31:a i första åket och missade det andra med en ynka tiondel.

Finländskan Tanja Poutiainen vann tävlingen överlägset före tyskorna Viktoria Rebensburg Kathrin Hölzl. Poutiainen var 1,05 sekunder före Rebensburg och 1,45 före Hölzl.

TT

ARTIKELN HANDLAR OM

Alpint