Skräckbilderna på kraschen

Av: David Tanentsapf, Minimedia

Publicerad:
Uppdaterad:

Phil Laak i allvarlig olycka med fyrhjuling

1 av 3 | Foto: twitter
Sönderslagen Phil Laak på sjukhuset i Oregon efter sin olycka

Det skulle bli ett häftigt fyrhjulingsrace med polarna.

Men äventyret slutade på sjukhus med sju brutna ben och en krossad armbåge för Phil Laak.

– Jag är glad att jag lever, säger han.

Phil Laak, nyligen omskriven för sitt världsrekord i uthållighetspoker efter att ha spelat 115 timmar i sträck, åkte till amerikanska Oregon tillsammans med några av sina närmaste vänner, däribland pokerproffsen Antonio Esfandiari, Brian Rast, Alec Torelli och David Wells, för att campa och åka fyrhjuling på sanddynerna.

Det slutade med katastrof för Phil Laak. 37-åringen voltade våldsamt när han skulle hoppa över en av dynerna och blev rejält sönderslagen. Laak fick föras akut till sjukhus där det konstaterades att han brutit ben sju olika ställen på kroppen, en krossad armbåge och ett rejält skärsår obehagligt nära det högra ögat.

"Kunde blivit blind"

– Vi hoppade över en sanddyn, men det var ett stup dolt bakom den. Det kunde hänt vem som helst av oss, ärligt talat. Phil försökte hoppa av fyrhjulingen i luften, men landade i stället rakt på den. Hans armbåge är krossad och handleden är avslagen. Ögat är också helt sabbat. Hade det varit en millimeter närmare hade han förmodligen varit blind, säger Antonio Esfandiari till Card Player.

Phil Laak är visserligen rejält mörbultad, men han klarar sig utan några bestående men. Det kunnat sluta betydligt värre, ett faktum som han är mycket väl medveten om när han skriver om olyckan på sin Twitter.

"En dödsfälla"

– Aldrig mer fyrhjuling. Det är ju en dödsfälla för adrenalinfreaks som jag. Jag är bara glad att jag fortfarande lever. Och även om det kan göra ont att spela poker är den smärtan mer uthärdlig trots allt.

Phil Laak tvittrar att han nu är tillbaka i hemmet i Los Angeles där han blir omhändertagen av sin flickvän, skådespelerskan Jennifer Tilly.

– Jennifer är bäst. Att gosa med henne är till och med bättre för smärtan än min medicin, säger han.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN