Tessa Worley klasser bättre i storslalom

Foto: RUBEN SPRICH / X00265
Tessa Worley.
SPORTBLADET

ST. MORITZ. Tessa Worley knep andra VM-guldet efter storslalomsegern.

Bästa svenskan Sara Hector lämnar mästerskapet med blandade känslor.

– Det är nog många som känner ”fan, jag kunde ha gjort mer”, säger hon.

Sara Hector flög ner mentala tränaren Carl Magnus Helin till VM-starten. 24-åringen kände under förlägret i Italien att huvudet inte riktigt var med henne, men med honom på plats hamnade hon på rätt spår. 

Hector var ändå inte helt nöjd med insatsen efter första storslalomåket där hon låg på 14:e plats. I det andra körde Hector upp sig till en niondeplats, hennes bästa placering i ett mästerskap. 

– Det finns positiva delar att ta med sig. Mentalt har jag tagit hela den här dagen bra. Jag har försökt att ha roligt och njutit av dagen. Det är inte min typ av favoritförhållanden, jag har lite svårt när det är mjukt men man ska kunna åka på allt, säger hon och fortsätter: 

– Jag är glad för att det finns mycket positivt att ta med sig, men jag är besviken över resultatet. Jag känner att det finns betydligt mer. Det kan bara bli bättre.

”Inte så jädra lätt”

Hector gjorde comeback i januari efter knäskadan hon drog på sig i december 2015. VM är hennes tredje tävling den här säsongen och 24-åringen kände att hon inte fick ut det där sista. 

– Det är inte så jädra lätt heller. Det är nog många som känner ”fan, jag kunde ha gjort mer”. Det är det som är tjusningen i den här sporten. Det är bara en tävling på VM och man ska ta tillvara på chansen, det är lätt att man får mycket förväntningar och det är inte alltid piece of cake att hantera det.

”Ska dricka champagne”

Favoriten Tessa Worley höll för trycket och vann sitt andra guld före Mikaela Shiffrin och Sofia Goggia.

– Jag är väldigt glad. Om du hade frågat mig i Beaver Creek om jag skulle ha en medalj i storslalom, jag var så långt borta och så arg över min skidåkning att jag förmodligen hade sagt nej och två år senare är jag här, säger Shiffrin.

Italienskan var gladast av alla efter bronset.

– Jag ska fira med champagne, jag struntar i att jag är en idrottare. Det blir champagne från dopingkontroll och till natten, säger Goggia.

För Frida Hansdotter blev det en 16:e plats. Maria Pietilä Holmner slutade 24:a och Kajsa Kling 25:a.

Foto: Pontus Lundahl/TT / TT NYHETSBYRÅN
ARTIKELN HANDLAR OM