Faltsetas redo möta gamla fansen

HISINGEN. Omtyckt av fansen i Djurgården, klubben han lämnade i höstas.
BK Häckens Alexander Faltsetas räknar inte med en mild behandling från bortaklacken på söndag.
– En tackling, då kan det bli livat. Men det är inget som biter, säger han med ett leende.

Alexander Faltsetas håller sin vänsterfot bokstavligen kall inför söndagens möte med Djurgården.
En skada från semifinalen i svenska cupen gör sig påmind och mot AIK i premiären spelade han hårt tejpad och med smärtlindring.
– Jag har två ben så det är lugnt..., säger han,

Mittfältaren har gjort sig känd för sin uppoffrande spelstil. Han balanserar defensivt och sliter hårt.
– Jag är en bollvinnare och jag tycker att jag har kommit in i det bra här i Häckens spel. Jag ligger där och balanserar och sen har vi offensiva pjäser som sköter det bra längst fram och jag tar jobbet i det tysta. Det är något jag trivs bra med, säger 29-åringen.

Grekiskt klubb hörde av sig

Han är tillbaka i Göteborg, staden där han föddes.

Uppbrottet från Djurgården var planerat, han påpekade tidigt för Djurgårdens sportchef Bosse Andersson att han ville prova en ny väg, men planen var att flytta utomlands.

Chanserna fanns, men pusselbitarna stämde inte.

– Det var lite snack med klubbar i USA, men det blev aldrig konkret. Jag gjorde läkarundersökning för en klubb från Kazakstan. Det var ett bra ekonomiskt kontrakt men rent socialt med familjen var jag tveksam och magkänslan var inte rätt så jag valde att tacka nej, säger Alexander Faltsetas.
I samma veva ringde Sonny Karlsson, BK Häckens sportchef. Mittfältaren nappade och tackade ja. Samma dag som han skrev på för Häcken fick han en fråga från en grekisk klubb, men då var beslutet fattat.
– För familjen blev det rätt. Vi har köpt bostad här på Hisingen, säger spelaren som är uppvuxen på andra sidan Göta älv.
Var det aldrig aktuellt att stanna i Djurgården när du ändå valde Sverige?
– Då ville han (Bosse Andersson) inte det, hade han kört på sina spår och det var säkert på gång med Källström.

Gillade pressen från fansen

På söndag möter han sin förra klubb.
Känslorna är flera.
– Det är klart att det blir speciellt. Det är hemmapremiär och vi möter min gamla klubb Djurgården. Jag har många vänner i klubben och det är klubb som ligger mig varmt om hjärtat. Jag har kontakt med några, men man försöker ligga lågt nu... Självklart tror jag att de inte är nöjda efter sin premiär, säger Alexander Faltsetas.
Är det oroligt i Djurgården tror du?
– De har gjort bra värvningar av landslagsspelare som varit ute i många år och nu kommit hem. De har en hög tro om sig själva. Det är aldrig bra att åka på torsk i premiären men de är troligen väldigt revanschsugna
Du var omtyckt av fansen i Djurgården, hur upplevde du det?
– Det var mycket press på en, antingen hatar du det eller så älskar du det. Jag älskade det. Med 20 000 på läktaren. Det är inte så här...

Hur får du din näring nu?
– Jag har min grabb och dotter på läktaren, de ger mig energi. Och så är det här en charm i sig. Vi är offensivt lagda, det är kul att se på oss. Vår offensiva kraft är stor och jag hoppas att vi får se mycket av det på söndag. Jag tycker ett en poäng borta mot AIK är godkänt. Vi är inte nöjda, men det är godkänt.

Publisert:

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.