I tårar efter missen: ”Är det ett skämt?”

Anmäld av tv-tittare – tappade majortiteln

SPORTBLADET

Lexi Thompson var på väg mot en majortitel.

Då kom en protest från en tv-tittare, Thompson bestraffades med fyra pliktslag och tappade segern efter särspel.

– Jag menade det inte alls, säger en tårögd Thompson.

Amerikanskan Lexi Thompson var på väg mot karriärens största seger när hon var i ledningen av majortävlingen ANA Inspiration.

Men då kom mardrömsbeskedet.

En tv-tittare (!) hade mejlat in en protest mot att Thompson markerat sin boll fel på green under lördagens tredjerunda. Och efter att tävlingsledningen granskat situationen gav man tv-tittaren rätt, bestraffade Thompson med två pliktslag för det regelvidriga tilltaget – samt ytterligare två plikt för ett felaktigt signerat scorekort.

”Är det här ett skämt?”, uppges Thompson ha frågat tävlingsledningen i samband med att hon fick beskedet under avslutningsrundan mellan hål 12 och 13.

”Jag menade det inte”

Thompson gick därför från −16 till −12, men räddade sedan ett särspel där dock amerikanskan föll mot sydkoreanskan So Yeon Ryu.

Och efteråt bröt Thompson ut i tårar.

– Jag menade det (regelmissen reds. anm) inte alls och visste inte om att jag gjort något fel. Men det var fantastiskt att se så många supportrar stötta mig efter det, säger hon till LPGA-tourens hemsida.

– Min caddie hjälpte mig massor efteråt. Vi har en fantastisk relation och det tillsammans med fansen hjälpte mig under resten av rundan. Jag har lärt mig massor om mig själv, hur mycket kämpaglöd jag har inom mig.

Woods: Tv-tittarna inga domare

Och efter den kontroversiella misstaget fick Thompson stöttning världen över.

”Tv-tittare hemma ska inte vara några domare. Heja Lexi Thompson, vinn det här ändå!”, skrev Tiger Woods under slutrundan.

”Tittade precis på videon från Lexi Thompsons regelmiss. Tävlingsledningen bestraffade alltså henne – samtliga borde få sparken”, tycker golfjournalisten Tim Kawakami.

Även Christie Kerr rasade mot beslutet.

– Det här är fel. Var är det godtyckliga? Var är äran? Sådana här saker måste få ett slut. Det här får golf att se dåligt ut, säger hon.

Anna Nordqvist blev bästa svenska i ANA Inspiration med en delad elfteplats.

ARTIKELN HANDLAR OM

LPGA

Golf