Stina Nilsson

Klart: Stina Nilsson kör IBU-cupen

Av: 

Jonna Andersson

SPORTBLADET

Stina Nilsson är en svenskarna som kommer att köra IBU-cupen.

Därmed har hon en internationell tävlingsdebut att se fram emot.

– Det känns jättekul att få vara en av de få som knep en av de åtråvärda platserna, säger hon.

Gårdagens tredjeplats och ett lopp med blott en bom verkar ha satt sitt avtryck.

När svenska skidskytteförbundet presenterade truppen till den stundande IBU-cupen, steget under världscupen, fanns Stina Nilsson, 27, med. Hon är en av tolv svenska skidskyttar som efter jul åker till tyska Arber för att tävla.

– Jag känner ändå att jag har fått ganska stor erfarenhet under den här korta tiden och känner mig mycket tryggare nu när jag kommer till vallen. Det är en skön känsla att ha, säger Stina Nilsson under presskonferensen då truppen presenterades.

Tar rygg på de rutinerade

Den svenska truppen innehåller medvetet ett mix av både rutinerade och orutinerade åkare. Stina Nilsson, som kommer göra sina första internationella tävlingar, är därmed i goda händer.

– Det kommer att uppstå situationer som jag aldrig tidigare ställts inför. Fram till startlinjen kommer jag därför ta rygg på de andra tjejerna. Det betyder mycket för mig att dem omkring mig, säger Nilsson.

Samma tankar snurrar troligtvis hos debutanten Sara Andersson, 17. Junioren var snabbast på ATG-sprinten i Östersund i söndags.

”Känns jättekul”

Stina Nilssons tredjeplats i Östersund på måndagen var hennes bästa någonsin i tävlingssammanhang. Det var också den första tävlingen som bjöd på ett nollskytte.

Efter tävlingen menade Nilssons tränare Jean-Marc Chabloz att IBU-cupen är ett måste för att 27-åringen ska kunna ta nästa steg. Stina Nilsson själv var väldigt lyckig över dagens besked.

– Det känns jättekul att få vara en av de få som knep en av de åtråvärda platserna. Nu ser jag fram emot några dagar på hemmaplan för att samla energi. Sen blir träning i Österund igen för att se till att vara fit for fight när tävlingarna drar igång, säger hon.

ANNONS

Stor dramatik eller promenadseger? Tippa helgens toppfotboll och se om du fixar 13 rätt.

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Europatipset

Publisert:

LÄS VIDARE

Bergström: Tur att vi slapp se på eländet

ÄMNEN I ARTIKELN

Stina Nilsson

Skidskytte