Ola Wenström

”Vill förnya och lyfta upp talanger internt”

Nents vd om Ola Wenströms avsked

Av: 

Fredrik Andersson

Ola Wenström.

Foto: MARCUS ERICSSON / BILDBYRÅN

SPORTBLADET

Efter 13 år lämnar Ola Wenström Viaplay/Nent.

Nu kommenterar Nents vd Anders Jensen avskedet.

– Vi arbetar hela tiden med att titta in i framtiden, säger han.

Nent presenterade under fredagen de personer som ska leda deras nya vintersatsning. Johanna Ojala och Peter Jihde är två av programledarna, där ytterligare kommer presenteras framöver.

Klart sedan tidigare är att Ola Wenström, som varit på Viaplay/Nent i 13 år, lämnar sin nuvarande roll efter Champions League-finalen den 29 maj.

När Sportbladet pratade med Wenström för två månader sedan sa han följande:

– Sportchefen, som jag en gång gav jobbet, intog en position som gjorde att alla eventuella vägar framåt tillsammans var omöjliga.

Från Nents håll har det därefter varit tyst kring just Wenström, men under fredagens digitala pressträff, där bland annat Ojala och Jihde presenterades, svarade vd:n Anders Jensen på frågor om Wenström.

”Valde att gå vidare”

– Både rättigheter och programledarprofiler är något man kan ha och mista. När vi valde att inte förlänga med Ola så gjorde vi det i syfte att förnya och lyfta upp talanger internt, det finns gott ställt med de som kan ta över i framtiden, säger Nents vd och avslutar:

– Vi valde att inte förlänga. Vi arbetar hela tiden att titta in i framtiden, samtidigt är vi väldigt glada över det samarbetet vi haft med Ola. Men resten får Ola svara på själv, vi valde att gå vidare.

ANNONS EXTERN LÄNK

Jämför lån med Advisa - låna pengar enkelt och sänk din ränta.

Advisa

Publisert:

LÄS VIDARE

Situationen ohållbar efter Wenströms lajk

ÄMNEN I ARTIKELN

Ola Wenström

Nent