Henrik Norlander fick brev från legendaren: sitter på kylskåpet

Henrik Norlander ska till OS, så vi passade på att ställa något vi grubblat över i sex år:

Vad hände med det där brevet från 2015?

– Det sitter på kylskåpet, säger golfaren.

Arnold Palmer skrev en lapp till Henrik Norlander för sex år sedan - nu sitter den på kylskåpet.
Arnold Palmer skrev en lapp till Henrik Norlander för sex år sedan - nu sitter den på kylskåpet.

Den regerande silvermedaljören Henrik Stenson misslyckades med att ta sig till OS i Tokyo. I stället går de två blågula platserna till Alex Norén, 38, och Henrik Norlander, 34.

– Sån här är golf. Man kommer med vissa gånger och inte med andra. Jag har fått många snytingar i den här sporten, säger Norén.

– Klart att det är lite synd om honom som tog silvermedalj sist. Men jag har missat många tävlingar med ett slag. Det är som det är, säger Norlander.

Palmer: Lycka till i framtiden

Golfen var utanför OS-programmet i 112 år, men återvände till spelen i Brasilien 2016 där Justin Rose och Inbee Park vann gulden.

I Tokyo gör 60 män och 60 kvinnor upp över 72 hål. Båda svenskarna hoppas ha chans på medaljerna, men Norlander flaggar för att hans spel börjar svaja när han har för tydliga resultatmål.

Vad som återstår att reda ut innan svenskarna får förbereda sig inför tävlingen är var en papperslapp från 2015 tagit vägen. Det skrevs av en åldrad Arnold Palmer, en av golfsportens största genom tiderna, som gratulerade till svenskens seger på utvecklingstouren som ledde till att han nådde PGA-touren.

”Lycka till i ditt framtida spel på touren. Vänligen, Arnold Palmer” står i brevet som nu har hamnat på Henrik Norlanders kylskåp.

– Jag ser det varenda morgon när jag är hemma. Det var väldigt häftigt, säger svensken.

”En grym ambassadör”

Varför?

– Jag satte det där, så att jag vet var det är någonstans. Jag läser det inte varje morgon men ser det då och då när jag går förbi kylen. Det är ett bra minne, säger han och förtydligar:

– Det är alltid bra att bli påmind om bra tävlingar.

Under en lång karriär tog Palmer 62 PGA-titlar och 7 majors. Han dog 87 år gammal, bara ett år efter att ha skrivit brevet till Norlander.

– Jag kommer inte ihåg så mycket om hans karriär, men han har sin tävling som fortfarande är kvar på PGA-touren. Han har gjort extremt mycket för att golfen ska vara vad den är i dag, med sponsorer och hur mycket pengar vi spelar för. Han var en grym ambassadör för golfen i hela världen, säger Norlander.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.