Jordan Larsson: ”Kommer det att irritera Janne?”

Med en succésäsong i Spartak Moskva i ryggen och ett efternamn som förpliktigar kommer många blickar riktas mot Jordan Larsson under EM. Om han nu får spela.

I Football Radical berättar Larsson den yngre om skillnaden på svenska och utländska tränare, om klackarna i Ryssland och varför Black lives matter-rörelsen är viktig för fotbollen. Dessutom avlägger han ett löfte i den händelse Sverige vinner EM-guld och berättar hur det kändes när pappa Henke drog en lans för honom nyligen.

– Jag tänkte ”blir det här bra eller blir Janne irriterad?”, säger Jordan Larsson.

Jordan Larsson kom in i EM-truppen som en av de sista spelarna. Å andra sidan är han ganska ensam i Sverige om att ha FC Barcelona som moderklubb. Dessutom har han gjort flest mål + assist under ligasäsongen av alla anfallare i Blågult (15 + 5, just före Alexander Isaks 17+2, övriga är en bit efter).
Det är med andra ord en formstark anfallare som gästar Simon Bank och Johanna Frändén i Football Radical. Formstark och pratglad.

– Jag förstår att jag kanske inte är det första namnet på pappret hos Janne eftersom jag är ganska ny här, men jag går ut och försöker maximera alla träningar och möjligheter jag får och så får vi se vad det blir av det. Kanske får jag sitta på läktaren, men jag vill i alla fall känna efteråt att jag bidragit med bra energi i gruppen och att jag inte tar energi, säger Jordan Larsson.

”Håller med, men...”

Säsongen i Spartak kröntes med en andraplats i ryska ligan och Jordans facit kan tyckas tala för sig självt. Men när pappa Henke den äldre nyligen sa att sonen borde vara given i EM-truppen var det inte bara till Jordans förtjusning.

– Jag håller med honom på ett sätt, jag tycker att jag har gjort det bra. Men samtidigt respekterar man Jannes beslut och då kände jag ”kommer det här hjälpa mig, kommer det här bli bra eller kommer Janne bli irriterad? Kommer folk tro att pappa blandar sig i för att jag ska få en EM-plats?”, säger Larsson den yngre.

Jordan Larsson.
Jordan Larsson.

”Tråkigt för de drabbade”

En plats blev det hursomhelst till sist och möjligen är Jordan Larsson ett steg närmre spel sedan Dejan Kulusevski åkt på covid-19?

– Jag tycker det är tråkigt för de båda drabbade och jag tycker mest synd om Dejan och Mattias själva. Det är klart att det är så jag tänker, även om Dejan och jag konkurrerar lite om samma plats. Det är klart att man är orolig, man blir mer försiktig och vi har gjort om i bubblan där vi äter och har teori i mindre grupper. Vi är väldigt försiktiga. Det kommer att bli långa dagar och tråkigt ibland, men man får ta det ansvar vi måste, säger Jordan Larsson.

Radikalerna kartlägger också unge herr Larssons språkkunskaper, oväntade smeknamn och favoritspelare i damlandslaget. Mer? Drake, Kirk Douglas, klackarna, Lilian Thuram, mamma Magdalena, högerfoten, det goda livet i Moskva och säkert något mer som vi nu har glömt. (Jordan är kanon, ljudet är lite sämre.)

Allt om fotbolls-EM 2021

Senaste nyheterna Spelschema Tabeller TV-tider Alla trupper & spelare

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.