Henrik Norlander

Henrik Norlander tvåa i San Diego

Av: 

TT

Henrik Norlander slutade på delad andraplats i San Diego.
Henrik Norlander slutade på delad andraplats i San Diego.

SPORTBLADET

Henrik Norlander klättrade och klättrade i resultatlistan på PGA-tävlingen på Torrey Pines-banan i San Diego.

Till slut nådde svensken en andraplats, fem slag bakom vinnaren Patrick Reed. Norlander får därmed fortsätta vänta på sin första seger på den nordamerikanska proffstouren.

Henrik Norlander fick en misslyckad inledning på tävlingen med 73 slag och riskerade att missa kvalgränsen, cutten. Men sedan spelade han upp sig. På fredagen avancerade han 67 placeringar, på lördagen 28 och på avslutningsrundan tio.

Svensken gick sista rundan på 69 slag, tre under par, med sex birdies och hälften så många bogeys. Trots en avslutning med två raka birdies hade han aldrig på allvar chans att hota vinnaren Reed.

33-åringen fick därmed nöja sig med att tangera sitt bästa resultat på PGA-touren. Även på Sea Island, Georgia, blev han tvåa, i november 2016.

Norén tappade

Norlander delar andraplatsen med norrmannen Viktor Hovland och amerikanerna Tony Finau, Ryan Palmer och Xander Schauffele.

Turneringens andre svensk, Alex Norén, presterade sämre på söndagen och tappade efter en 73-runda, två under par, tio placeringar från lördagen och slutar på delad plats 37.

För Reed var segern ett bra kvitto inför US Open, som i juni som spelas på samma bana och amerikanen lär bli en av favoriterna då. Men Reed vara med fokuserad på vad som hände tidigare under helgen.

– Det jag är mest nöjd med idag var att jag lyckades fokusera mentalt och att mitt närspel räddade mig ett antal gånger på slutet, det visar att jag är på rätt väg, sade han enligt Svensk Golf och syftade på lördagens snackis.

Ifrågasatt beteende

Då reagerade många medspelare på amerikanens beteende när han på det tionde hålet slog ut i ruffen till vänster om green. På tv-bilderna såg det ut som att bollen studsade men Reed plockade upp sin boll för att kontrollera om den var pluggad i marken.

Han visade upp den för tävlingsdomarna och pekade på ett nedslagsmärke och fick droppa utan plikt, i ett något bättre läge. Han bröt där inte mot någon regel, men väl mot golfens oskrivna regler om det sportsliga uppträdandet.

– Självklart är snacket mellan spelarna inte jättepositivt, säger tvåan Xander Schauffele enligt AFP.

Reed har tidigare straffats för att regelvidrigt ha skaffat sig fördelaktiga lägen och världssexan Rory McIlroy – som slutade på 16:e plats i San Diego – reagerar också.

– Vår sport handlar om integritet och att göra det rätta. Det värsta som kan hända i golf är att få ryktet om sig att vara en fuskare.

ANNONS

Målglatt möte eller straff på övertid? Spana in veckans matcher på Europatipset – fixar du 13 rätt?

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Europatipset

Publisert:

LÄS VIDARE

Käck: ”Blir inte större än så här”

ÄMNEN I ARTIKELN

Henrik Norlander

Golf