”Domarkommittén gör allt för att få VAR”

Publicerad 2023-07-08

Alexander Milosevic är inte nöjd med den svenska domarkåren.

AIK åkte på en tung förlust mot Häcken.

Efter tappet var Alexander Milosevic rejält kritisk mot den svenska domarkåren.

– Domarkommittén vill väl ha VAR tror jag, så de gör allt för att få det, säger lagkaptenen.

Följ ämnen

Häcken vände och vann mot AIK efter två mål i den andra halvleken. Efter förlusten var flera hemmaspelare framme hos domaren Glen Nyberg.

Alexander Milosevic förklarar vad de reagerade på.

– Jag såg reprisen på Taha (Ayari) när han blir omkullkörd av deras målvakt och det är ingen straff… ett lag i flyt hade fått med sig den situationen, säger han.

”Konstiga grejer”

AIK:s lagkapten är rejält kritisk mot den svenska domarkåren den här säsongen.

– Jag sa det till Glenn att jag tror att Sadiq hade fyra-fem förseelser och han blir inte ens varnad. Keita drar ner deras spelare i andra halvlek på exakt samma sätt och får gult kort Jag vet inte vad det är, jag tycker det är många straffsituationer där vi inte har pratat om det efteråt eftersom våra insatser inte har varit tillräckligt bra. Men ibland behöver man ha med sig lite och jag tycker inte alls att vi har fått med oss det i år, säger Milosevic som också fick en varning för snack.

– Det är samma där, jag pratade med honom bara för att säga till att nu är det femte gången Sadiq har varit igång. Jag vet inte… jag hade väl velat se lite mer men domarkommittén vill väl ha VAR tror jag så de gör allt för att få det.

Kan du utveckla det?

– Jag ställde frågan innan försäsongen när Al-Hakim kom till Karlberg: ”vissa beslut, gör ni det för att ni vill ha VAR så mycket?”, för vissa saker som händer på planen och dömds tycker jag är lite väl konstiga. Det är lite väl konstiga grejer som händer ibland. Det är ganska stora grejer. Med vad vet ja, alla kan göra misstag.

Vad svarade han?

– Att de absolut inte gör det.

”Ska vara helt ärlig”

Milosevic tycker att domarkvalitén har blivit sämre genom åren.

– Från hjärtat nu, jag ska vara helt ärligt. När jag var i AIK 2011, 2012, 2013, 2014 tyckte jag ändå att det var en ganska bra nivå. Nu tycker jag att det böljar lite för mycket. Man kan inte säga det här vanliga ”vi har domare efter spelarmaterialet, det köper jag absolut inte”. Nu kan jag säkert få problem, men det är lite för stora beslut ibland. I den situationen är nu är sådana här småsaker sådant som kan förändra matchbilder helt och hållet. Små misstag är okej, men inte stora och matchavgörande, säger han och fortsätter:

– Nu pratar jag om att det är för dåligt och det är väl VAR som skulle ändra det, men jag vill inte ha VAR. Jag har haft det i Danmark. Jag tror inte att det är något för oss i svensk fotboll.