Norska gliringen: ”Gillar att snacka”

KONTIOLAHTI. Norsk seger och svenskt fiasko.

Då pikas Sebastian Samuelsson.

– Han gillar att snacka. Han måste göra det nu när han har hamnat i skuggan av Ponsiluoma, säger Tarjei Bö.

Det var som upplagt för en svensk-norsk duell i herrarnas stafett och inför loppet bröstade Sebastian Samuelsson upp sig och psykade Johannes Thingnes Bö, som körde Norge sista sträcka.

– Johannes brukar prova att köra någon sistasträcka, sen brukar han få stryk av mig i spurten och sen går han aldrig den sträckan igen… Nu har han väl fått upp självförtroendet, men jag tror att jag tar honom om vi möts på ett spurtvarv, sa Samuelsson i SVT.

PLUS: Här är svenska kärleksparen på skidor

Så blev det inte.

Norge tog hem segern, medan Sverige floppade totalt och slutade tia.

”Inte överlägsna”

Samuelsson avslutade visserligen i stil med nio av tio träff på skjutvallen och klart snabbast åktid på sin sista sträcka, men någon spurtduell mot Johannes Thingnes Bö blev det alltså inte tal om.

– Vi hoppades på det, men Sverige försvann tidigt, konstaterar Johannes storebror Tarjei Bö efteråt.

Trots att Norge vann med 43,9 sekunders marginal ner till tvåan Tyskland var Samuelsson inte överdrivet imponerad av Norges totala laginsats.

– De gör en jättebra stafett, men de visar sig mänskliga. De är inte överlägsna på något sätt egentligen förutom på slutet, så de går absolut att slå, säger han.

 Sebastian Samuelsson
Sebastian Samuelsson

Tarjei Bö kontrar direkt:

– Haha, Sebbe gillar att snacka. Han måste göra det nu när han har hamnat i skuggan av Ponsiluoma. Han vill ha rubrikerna själv!

Du tror det?

– Ja, det tror jag.

”Har en fördel”

Norge brukar ställa upp med Vetle Sjåstad Christiansen på sista sträckan. Nu valde de alltså Johannes Thingnes Bö.

– Det är en fördel vi har, att det är ingen som vet exakt hur vi kommer ställa upp. Men vi är ganska säkra på hur Sverige ställer upp med Sebbe på sista.

Björn Ferry sa i SVT att han gärna ser Ponsiluoma på sista sträckan?

– Ponsi är en fantastisk skidåkare och han blir bättre och bättre på att skjuta för varje år som går. Han har extrem potential, men hade jag varit Sveriges tränare så hade jag också satt Sebbe på sista sträckan. Han är kylig och jag ser honom fortfarande som en bättre skytt än Ponsi, säger Tarjei Bö.

Köp allt för att heja på Sverige i Sportbladet Shop här!

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.