Luleå tog revansch efter ”Fix You”-hånet

NORRKÖPING. När Luleå fick ta emot silvermedaljerna efter SM-finalförlusten i fjol spelades Coldplays ”Fix You” i arenan.

Låthånet har använts som tändvätska och i cupfinalen kom revanschen.

– Det har verkligen suttit kvar i hjärtat, säger Josefin Vesterberg.

Norrköping Dolphins stod för en dunderskräll när de besegrade Luleå Basket i fjolårets SM-final. De dåvarande regerande mästarna hade vunnit sju av de åtta senaste gulden, men fick se sig besegrat i den femte och avgörande finalen på bortaplan i Norrköping.

När Luleå tog emot silvermedaljerna spelades Coldplays ”Fix You” i Stadium Arena. Det är något som har suttit kvar hos Luleåspelarna. 

– Det var mycket revanschlust kan jag säga idag. Just att få möta Norrköping på deras hemmaplan gjorde det lite extra triggande, säger Josein Vesterberg och fortsätter:

– Det var en låt som verkligen har suttit kvar i hjärtat. Att stå där och få höra den låten, det var mycket känslosamt. Det var skönt att det inte blev så i dag.

Josefin Vesterberg.
Josefin Vesterberg.

”Kämpade hårt”

Låten har varit en tändvätska för Luleå som hoppades på Norrköping i final.

– Det kan man säga. Samtidigt är det ett nytt år. Vi har ett nytt lag och vi möter ett nästan helt annat lag. Men det är klart att det har suttit kvar och det var skönt att få den där revanschen och känna att vi kan vinna en sådan viktig match här, säger Vesterberg.

Det var egentligen aldrig något snack. Luleå kopplade greppet redan i den första perioden och hade 33-20 efter otroligt trepoängsskytte. Bortalaget fortsatte att utöka sin ledning och vann till slut med förkrossande 105-63.

– Jag tycker ändå att vi kämpade hårt för det. Vi lyckades hålla uppe intensiteten och fortsatte köra. Det är lätt att man slappar av lite, men det tycker jag inte att vi gjorde. Alla kommer in och bidrar i dag, säger Vesterberg. 

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.