Speedway-semin skjuts upp igen

Av: TT

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYR N

SM-semifinalen i speedway mellan Vetlanda och Rospiggarna går en tuff match mot vädergudarna. För tredje gången tvingas man skjuta upp returmötet på grund av regn.

– Rospiggarna, vi och domaren har fattat ett gemensamt beslut. Det är helt omöjligt att få till en bana som är något sånär bra, säger Vetlandas sportchef Mikael Wirebrand till TT.

Matchen på Vetlanda motorstadion skulle egentligen ha avgjorts förra onsdagen, men sköts då upp och var tänkt att avgöras i går. Då sköts mötet upp ytterligare ett dygn – som nu i stället blir två dygn. Förhoppningen är att kunna få fram en finalmotståndare till Smederna på torsdagskvällen.

– Vi tror och hoppas att det ska gå att köra då och är beredda att göra vad som helst för att matchen ska bli av, säger Wirebrand.

Lagändringar

Den uppskjutna matchen ställer också till det för förarna, som har andra åtaganden. Det ser därför ut att kunna bli ändringar i laguppställningarna inför torsdagens drabbning.

– Vi kommer att påverkas och det blir förändringar, men exakt vilka kan jag inte säga än. Vi måste reda ut det med förarna. Det är inte optimalt, men att skjuta på matchen är ändå det bästa beslutet.

Vetlanda vann det första semifinalmötet i Hallstavik med 46–44.

Snabbaste vägen till största och bästa nyheterna – ladda hem Sportbladet app (iPhone)
Snabbaste vägen till största och bästa nyheterna – ladda hem Sportbladet app (Android)

Publicerad:

LÄS VIDARE