Maverick Vinales tillbaka i topp - seger på LeMans

Foto: JEAN-FRANCOIS MONIER / AFP
Maverick Vinales tog en seger på Le Mans

avAnna Andersson

SPORTBLADET

Valentino Rossi jagar VM-titeln - men föll på det sista varvet.
Det gör att Maverick Vinales leder VM.
– Detta är helt otroligt, säger spanjoren.

Ikonen Valentino Rossi jagar ännu en VM-titel och under Frankrikes GP på LeMans kämpade han med årets stjärnskott, teamkollegan Maverick Vinales som vann säsongens två första lopp.

På det sisa varvet hade Rossi övertaget men han gjorde en miss när han bromsade i Garage Vert och Viniales kunde passera honom.

– Detta är het otroligt, jag gav allt det sista varvet. jag kämpade med allt jag hade och såg att Vale gjorde ett misstag. Då tryckte jag på med allt jag hade och till slut så vann vi, säger Vnales.
– Det var skönt med tanke på att det inte gått så bra de senaste loppen.

Rossi föll - Vinales leder VM

I kurva elva föll sedan Rossi och blev därmed utan poäng.

– De var egentligen ett perfekt lopp. I slutet kändes det otroligt bra och jag körde bättre än vad jag någonsin kört med denhär mc:n, säger Valentino Rossi.

– Det var extret tuft i slutet, men jag var extremt stark. Jag tror att jag bara var fyra kurvor från segern, men tyvärr gjorde jag en miss i det avgörande ögonblicket. Jag har tittat på all data, men hittar ingen anlending till att jag ramlade. Jag kände inte heller någonting speciellt när jag körde, utan plötsligt tappade jag bakhjulet. Det är märkligt för på det stället behöver man egentligen bara ha koll på framhjulet, samtidigt är jag av åsikten att man måste göra någon miss för att ramla och därför måste jag ha gjort någonting fel.

Lycklig Pedrosa

Mavericks seger gör att han nu leder VM, 7 poäng före Dani Pedrosa. Rossi ligger trea, 13 poäng bakom Viniales.
– Jag är enormt lycklig, säger Dani Pedrosa som var trea på Le Mans, bakom Viniales och hemmaföraren Johann Zarco.
– Jag försökte att inte göra några missar, jag visset att det var nyckeln till framgång och när Valentino kraschade så gav han mig en härlig present. Jag är jätteglad över tredjeplatsen.

ARTIKELN HANDLAR OM