Berlin återvänder till Sandviken

Daniel Berlin flyttar hem till Sandviken.
Daniel Berlin flyttar hem till Sandviken.

En av världens bästa bandyspelare, Daniel Berlin, 30, är klar för Sandviken.

Klubben vinner dragkampen med Bollnäs om Berlins signatur, och han återvänder till Sandviken.

– Det känns bra och spännande att komma tillbaka till SAIK Bandy med mycket nytt på gång i klubben så det känns positivt, säger han till Sandvikens hemsida.

Daniel Berlin kom första gången till Sandviken under sina ungdomsår, och gick från ungdomslaget till lagkapten i herrlaget. Efter åtta säsonger i SAIK, 98 mål och två SM-guld lämnade han för två år i Ryssland. När han kom tillbaka till Sverige valde han spel för Bollnäs.

Efter tre säsonger med Bollnäs har nu kontraktet löpt ut och det var upp till Berlin att bestämma var han ville spela nästa säsong, Bollnäs eller Sandviken. Ett val som kan spela stor roll i var SM-guldet hamnar nästa säsong.

”Ser fram emot att träna med grabbarna igen”

Och nu står det alltså klart, Daniel Berlin flyttar hem till Sandviken.

– Det känns bra och spännande. Man vet vad man kommer till så det känns tryggt, sedan har klubben ganska mycket nytt på gång så det känns positivt. Det märks att spelarna är fyllda av revansch efter förra säsongen och det känns att hela föreningen är på rätt väg och börjar bygga om lite vilket jag tycker är väldigt positivt. Nu ser jag fram emot att få börja träna med grabbarna igen, säger han till klubbens hemsida.

”Sveriges bästa bandyspelare”

Berlin skriver på för tre år i Sandviken. Klubbens nya tränare, Magnus Muhrén, sparar inte på lovorden om nyförvärvet.

– I mina ögon Sveriges bästa bandyspelare. Han är ett kärnkraftverk som är grymt bra åt båda hållen, framför allt ligger hans styrka i att driva sitt lag och spelarna runt omkring. Han är en oerhört komplett spelare som jag är jätteglad att få i laget, säger tränaren Magnus Muhrén till SAIK:s hemsida.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.