Har fött tre barn – klar för comeback

Tennisstjärnan Flavia Pennetta tackade för sig efter sin sensationella US Open-titel 2015.

Nu gör hon comeback – som nybliven trebarnsmamma.

– Allting går, bara man vill, säger hon.

Flavia Pennetta var en stadig topp 20-spelare i flera års tid, men lyckades sällan ta sig särskilt långt i grand slam-turneringarna.

Men hösten 2015 chockade hon alla och gick hela vägen och vann US Open.

Då hade hon redan bestämt sig för att sluta – oavsett hur det gick.

Italienskan lämnade scenen med flaggan i topp och har sedan dess gift sig och skaffat barn med landsmannen Fabio Fognini, som också en en framgångsrik tennisspelare.

2017 fick paret sitt första barn. 2019 kom nästa. Och i slutet av november, alltså för mindre än ett halvår sedan, blev Flavia Pennetta trebarnsmamma.

”Min första kärlek”

Och trots tre födslar på kort tid har hon nu bestämt sig för att återuppta karriären.

Flavia Pennetta vann US Open 2015.
Flavia Pennetta vann US Open 2015.

– Tennisen var min första stora kärlek. Jag behöver pussla ihop lite saker, men allting går, bara man vill, säger hon till Gazzetta dello Sport.

Det är inte fråga om någon fullskalig comeback på elitnivå men Pennetta, som i dag är 40 år gammal, har anmält sig till Franska Öppna som startar om bara några veckor. Där ska hon och en annan före detta storstjärna, Francesca Schiavone, spela dubbel ihop i den så kallade ”legends-klassen” – nivån för de lite äldre, före detta mästarna.

– Men även om det handlar om uppvisningsmatcher så vill man komma dit i bra fysisk form, ha kul och undvika skador, säger hon.

Så tränar hon

Pennetta berättar att hon har hållit i gång med lättare träning under själva graviditeten, men att hon nu växlat upp inför comebacken.

– Det har snart gått sex månader sedan den senaste födseln och jag har kunnat trappa upp träningen, även om jag inte tar ut mig till max. Jag ger mig själv mycket tid till återhämtning. I början fokuserade jag mest på magmuskulaturen för att återfå full funktion efter graviditeten. På senare tid har jag ökat vikten och intensiteten. 

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.

Ämnen i artikeln