Tre Kronor öppnar för Henrik Lundqvist

Tre Kronor har satt ihop en lista på spelare som är aktuella för OS.

Och man ska fråga målvaktsveteranen Henrik Lundqvist, 39, om han är sugen på ännu ett OS och vill vara med på ”long list”.

– Stefan Ladhe har till uppgift att prata med Henrik om OS, säger förbundskapten Johan Garpenlöv.

Uppdatering: Henrik Lundqvist avslutar karriären – förklarar beslutet

Under sensommaren ska Tre Kronor lämna in en lista till SOK på spelare som är aktuella att dra på sig landslagströjan i Peking i februari 2022.

En så kallad long list.

Och den här gången är det verkligen en long list.

– Ja, det råder en pandemi och det finns många oklarheter just nu. I stort sett kommer vi anmäla samtliga svenska spelare som finns i Europa och Nordamerika. Vi vet inte om OS spelas med NHL-spelare eller som det var för fyra år sedan i Sydkorea, därför tar vi det säkra före det osäkra, säger Johan Garpenlöv.

Johan Garpenlöv och Henrik Lundqvist.
Johan Garpenlöv och Henrik Lundqvist.

Ska fråga ”Henke”

Och lite överraskande berättar förbundskaptenen att man kommer fråga veteranen Henrik Lundqvist, som inte spelat en match på över ett år, om han vill åka till OS i Kina och om han är sugen att vara med på long list.

– Vi vill inte stänga några dörrar och sedan får vi se hur Henrik gör kommande säsong. Stefan Ladhe (Tre Kronors målvaktstränare) har till uppgift att kontakta Henrik, säger Garpenlöv.

Lundqvist skrev kontrakt med Washington Capitals för ett år sedan. Men i slutet av förra året uppdagades ett hjärtproblem och målvaktslegendaren tvingades till operation. Därefter har han rehabiliterat sig och tagit hand om sin hälsa. Han har dock inte pensionerat sig och på Instagram skrev han så här den 10 augusti, under en bild med nya målvaktsskydd:

”Back at it, we’ll see what happens.”

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.