Tilde Johansson ska knäopereras – kan bli borta ett halvår

Friidrottaren Tilde Johansson har kämpat med att rehabilitera en meniskskada.

I brist på resultat har hon nu tagit beslutet om att opereras – på onsdag.

– Nu när jag kände att det inte hänt någonting var det bara operation som gällde, säger hon till Hallands Nyheter.

Säsongen 2021 har inte blivit som Tilde Johansson tänkte sig. Först blev det inget OS, sedan satte en meniskskada, som spökat under hela säsongen, stopp för hennes deltagande i U23-EM i Tallinn.

Beslutet om att fokusera på rehabilitering kom i juli, efter att man genomfört en magnetröntgen av Johanssons knä. Då hade hon fortfarande hopp om att kanske hinna bli hel till SM och Finnkampen, som ordnas de närmsta veckorna.

”Beredd på sex månader”

Men hon har inte sett några förbättringar i knäet, och har nu tagit beslut om att operera sig. På onsdag är det dags och därefter väntar allt mellan tio veckor och sex månaders rehabilitering, berättar hon för HN.

– Jag känner att det är bättre att mentalt vara förberedd på sex månader. Hellre att man blir positivt överraskad, det kommer öka motivationen. Men självklart kommer det att vara en jobbig tid, men det är bra att få det överstökat och få igång processen, säger hon.

Tilde Johanssons paradgren är längdhopp och men hon är även framstående på 100 meter häck.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.