Tennis

Kan slå sig in på ATP-touren: ”Stort för mig”

Av: 

Simon Norberg

Leo Borg.
Leo Borg.

SPORTBLADET

Leo Borg, 18, går till veckan in i sin tredje challengerturnering i karriären.

Vid sin sida har han, som vanligt, pappa Björn.

– Jag börjar allt mer bli bedömd på min tennis, säger 18-åringen till Itftennis.com.

För en månad sedan tog Leo Borg sin största seger i karriären när han vann en juniorturneringen i Porto Alegre, Brasilien. Tonåringen har tagit ett jättekliv på världsrankingen för juniorer och är just nu rankad tolva.

Den nyfyllda 18-åringen, född 2003, kommer tack vare sina fina prestationer under året att få en jättechans att visa upp sig. Han ska spela huvudturneringen av challengerturneringen i Marbella, som startar den 29 mars. Och till veckan efter har han fått ett wild card till kvalspelet av Andalucia Open, ATP 250, som är schemalagt 5–11 april.

– Jag är väldigt ödmjuk för att ha fått wild card till vad som är väldigt stora turneringar för mig. Jag har varit på Challenger Tour tidigare, men det här är stort för mig. Det här är mer en möjlighet för mig än något annat. Jag känner ingen press utan vill bara se vilken nivå jag är på nu, säger Leo Borg till Itftennis.com.

Håller på Hammarby

Det är emellertid svårt att prata om ynglingen utan att nämna pappa Björn, den elvafaldige grand slam-vinnaren, som kommer finnas vid sonens sida under veckorna i Spanien. Pikant i sammanhanget är att Björn Borg faktiskt var tennisklubben Club de Tenis Puente Romanos, platsen där Leo ska spela i Marbella, första direktör mellan 1979 till 1983.

– Jag börjar allt mer bli bedömd på min tennis och inte bara på att jag är Björn Borgs son. Tidigare jämförde de mig kanske bara med min pappa, men nu tror jag att folk känner igen mig mer och inte nödvändigtvis bara ser min pappa, säger 18-åringen till sajten och tillägger.

– Jag vet att det kommer att följa mig genom hela mitt liv, åtminstone när jag spelar tennis, så det är ingen stor sak för mig och det är något jag måste ta itu med. Jag har aldrig tänkt på det så mycket eller sett på det som något svårhanterat. Det är något jag bara klarar av.

I intervjun framgår det också att Leo Borg var en talangfull fotbollsspelare i unga år och spelade fram till tolv års ålder. Han håller på Real Madrid och Hammarby.

ANNONS

Spika favoriterna och se upp för skrällar – tippa helgens toppfotboll på Europatipset.

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Europatipset

Publisert:

LÄS VIDARE

Leifby: Fullkomlig jävla hybris

ÄMNEN I ARTIKELN

Tennis

Leo Borg