Wikegård sågar domarna efter matchstraffet

Bengtsson hjälte för Rögle igen

Luleåspelaren Chris DeSousa fick matchstraff efter en höfttackling på Rögles Eric Gelinas.

Då drog Niklas Wikegård fram motorsågen – mot domarna.

– Sjöqvist (Mikael) måste titta på tacklingen och inte någon annanstans, säger experten i C More.

Det var drygt fem minuter in på den andra perioden som Luleås succéförvärv Chris DeSousa tacklade Röglespelaren Eric Gelinas bakom skåningarnas mål.

Backen spelade bort pucken och valde sedan att försöka väja undan för DeSousa som kom i full fart. Gelinas hann dock inte helt undan och höfttacklingen från kanadensaren träffade därför låret på Röglespelaren.

Smällen tog hårt och han blev liggandes med stora plågor på isen.

Då valde domarparet Mikael Sjöqvist och Patric Bjälkander att skicka DeSousa till omklädningsrummet för en tidig dusch med matchstraff och rubriceringen knätackling.

I pausvilan dissekerade sedan C Mores experter Niklas Wikegård och Sanny Lindström situationen.

Bengtsson hjälte

På tv-bilderna syns det att Sjöqvist, som bara var en meter från situationen, hade blicken någon annanstans.

– Först och främst har Sjöqvist ingen koll, de andra två assisterande domarna är långt från spelet. Domaren närmast måste titta på tacklingen och inte någon annanstans. Han hade kunnat ta ett annat beslut. Det blir förmodligen en lårkaka. Det är dåligt av domarna måste jag säga, suckar Wikegård i C More.

Sanny Lindström håller md.

– Det är en höft mot lår. Man ska veta att det gör svinont, men jag tycker inte tacklingen i sig är ful. Jag hade faktiskt kunnat släppa den helt utan åtgärd.

Gelinas spelade redan i bytet efteråt.

Matchen då?

Den vann Rögle på övertidsspel sedan Anton Bengtsson dundrat in 2–1-målet bakom Jesper Wallstedt i bortakassen. Bengtsson blev hjälte senast lagen möttes också.

– Det är två lag som är väldigt stabila defensivt. Det gäller att ta vara på de lägen man får en sån här match, säger matchvinnaren till C More.

Vinsten var serieledande Rögles tredje raka mot Luleå.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.