Stefan Billborn

Selmani: ”Vi måste fortsätta tro på Billborn”

Av: 

Linn Nordström

SPORTBLADET

Hammarby har inte startat en säsong sämre sedan 2011.

Prestigevärvningen Astrit Selmani är mållös efter tre omgångar och letar efter sina ytor på planen.

– Vi kan inte gräva ner oss nu. Vi måste fortsätta tro på Billborns filosofi, säger Selmani efter 2–0-förlusten mot AIK.

Hammarby vaknar upp till en svinkall måndag i april med en derbyförlust svidande färsk i minnet. Det har inte varit en flygande säsongstart för tränare Stefan Billborn och hans lag som ligger på en tiondeplats i tabellen med tre poäng efter tre omgångar. Astrit Selmani värvades in som poängkung från Varberg men efter åtta tävlingsmatcher för Hammarby har 23-åringen bara noterats för ett mål i Svenska cupen.

– Jag sätter bollar på träningar men det är annorlunda på träning och match. Jag måste komma till lägen där jag kan sätta målchanser också men spelet sitter tyvärr inte för oss, säger Selmani och utvecklar:

– Jag är med i boxen och löser hyfsade lägen, kanske inte till mig själv men till mina lagkamrater. Det blir ganska låst när man spelar centralt och har många duktiga spelare framför sig, då måste man ändra sitt spelsätt. Vi har haft tre tuffa matcher, man ska inte glömma det. Vi kan inte gräva ner oss. Vi måste bara fortsätta tro på det vi gör, tro på Billborns filosofi.

”Jag måste jobba vidare”

Hammarbys tränare Stefan Billborn var ovanligt fåordig på frågan om Selmanis målform.

– Han jobbar hårt, målen kommer att komma från honom.

Nu på lördag ställs Hammarby mot ett lag som fått en ännu sämre säsongstart. Ett desperat BK Häcken kommer till Tele 2 utan att ha tagit en enda poäng hittills. Sätter Selmani stopp för sin måltorka då?

– Vi får se... Vi måste ta tre poäng och komma upp i prestation. Häcken kommer fortsätta köra sitt spel, ligga lågt och kontra. Vi måste jobba vidare, jag måste jobba vidare. Jag måste hitta mina egna löpningar och mina egna ytor. Det jobbar jag på varje vecka och det kommer jag jobba på den här veckan också, säger Selmani.

Astrit Selmani i samtal med Bajen–tränaren Stefan Billborn.

Allt inför fotbolls-EM

Stor guide med allt inför EM 2021: Spelschema, tv-tider och arenor
Här är Sveriges trupp till fotbolls-EM: Fakta om alla spelare
Alla nyheter om EM i fotboll 2021

ANNONS EXTERN LÄNK

Samla dina lån och krediter och få lägre ränta med Advisa.

Advisa

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenskan 2021 – spelschema, tider och tv-sändningar

ÄMNEN I ARTIKELN

Stefan Billborn

AIK

Hammarby IF

Allsvenskan i fotboll