Tv-profilen förlänger med C More

Mer Lars i rutan.

Programledaren Lars Lindberg har skrivit på för tre nya år med C More/TV4, något Expressen var först att avslöja.

– Det känns som att jag har hittat hem, säger han.

Han började på kanalen som renodlad kommentator 2012, och har på senare år även dykt upp som nyhetsankare på TV4-sporten.

Men för de inbitna hockeytittarna är Lars Lindberg i dag kanske mest känd som passionerad programledare för hockeyallsvenskan.

– Det känns som att jag har hittat hem i det jag tycker om att göra. Att få fortsätta känns otroligt kul. Med tanke på osäkerheten som pandemin för med sig känns det dessutom väldigt skönt att veta vad man gör i tre år framöver, säger han om det nyskrivna kontraktet.

”Det som höll mig uppe”

Vägen dit har inte varit rak. I en öppenhjärtig intervju med Sportbladet i våras berättade 34-åringen att han tvekade över programledarrollen på grund av sina kroppskomplex.

Responsen var överväldigande.

– Jag minns det så väl. Jag satt på ett tåg mellan Luleå och Umeå när artikeln kom ut och folk hörde av sig från höger och vänster. Folk som jag absolut inte trodde visste om vad jag hette ens hörde av sig. Jag har fått otroligt mycket kärlek efter den. Egentligen var det kort och gott den glädjen som höll mig uppe när det blev tufft. Det här var ju just innan slutspelet, veckan innan allt briserade och ställdes in. Jag satt i telefon och svarade på sms i två dagar för att tacka för alla hälsningar.

– Jag vet att spelare och ledare har det jobbigare än oss som jobbar med det här. Men det var otroligt tufft att det man hade laddat för i ett halvår blev stulet av en pandemi.

”Som att fira jul utan julklappar”

Att det är en annorlunda säsong för spelarna på isen vet vi.

Men hur är det att kommentera en match inför nästintill tysta läktare?

– Det är surrealistiskt. De första omgångarna var man så taggad på att säsongen skulle komma igång. Då funkade det bra. Men efter några omgångar tänkte jag ”shit, det är något som att saknas”. Det är som att fira jul utan julklappar. Det viktigast elementet som gör sporten saknas ju. Säga vad man vill, men inom elitidrotten är det faktiskt så.

Han återkommer till att han är tacksam över att få jobba i dessa tider, men …

– När jag ser gamla bilder på en match med fulla läktare så tror jag nästan att jag drömmer. Så känns det helt ärligt.

”Då måste vi förmedla det på annat sätt”

Har du reflekterat över att din roll i TV-rutan har blivit än viktigare för tittarna då det är deras enda sätt att se matcherna?

– Jag skulle snarare säga att man känner vikten av att berätta vad som sker utanför tv-bilden också. I vanliga fall tänker man inte lika mycket på att förmedla allting som händer i arenan. Du får inte höra känslospelet där inne utan publik, då måste vi förmedla känslospelet på ett annat sätt. Sen har matcherna faktiskt varit bra mycket bättre än jag trodde utan publik. Jag trodde det skulle vara mycket sämre.

Till sist, vad önskar du dig mest av allt just nu?

– Att pandemin tar slut och att vi har fulla läktare snart igen.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.