Nära att förlora benen efter ”behandlingen”

Av: Erik Karlsson

Publicerad:
Uppdaterad:

Athena Martinez skulle kyla ner sina muskler i tre minuter.

Nu har hennes ben ”brunnit” i flera dagar.

”Smärtan är konstant”, skriver hon på Instagram.

Athena Martinez, 29, föreberedde sig för en ny MMA-fajt för stallet Australian Top Team och skulle bara ge sina ben största möjliga chans till bra återhämtning med hjälp av så kallad kryoterapi på en klinik i Sydney.

Där kyler man snabbt ner benen med hjälp av flytande kväve med temperaturer ner till -180 grader. Men i stället för den tilltänkta återhämtningen under 2–3 minuter blev Martinez kvar i maskinen den dubbla tiden med motiveringen att hon fått ”en extra dos”

Nära amputation

På Instagram delar hon det fruktansvärda resultatet i en serie otäcka bilder (klicka höger i inlägget nedan om du vill se).

– En timme efter kryoterapin kände jag hur mina ben brann, säger hon till News.com.au.

När hon väl tog sig till sjukhuset kastades hon in för akut operation då frostskadorna var så allvarliga att hon riskerade att behöva amputera benen.

– Jag började gråta, jag var så rädd. Vid den tidpunkten kunde jag inte känna mina ben så jag visste att det var allvarligt.

Saknade försäkring

Frostskadorna på vänsterbenet täcker 50 procent, på högerbenet 20 procent. Athena Martintez tvingas gå med bandagerade ben och en käpp.

Hon är från Brasilien och saknar australisk sjukförsäkring och måste därför betala sjukvårdskostnaderna själv. Men efter att hennes historia blivit känd har hon via donationer snabbt fått in 130 000 kronor, långt över målet på 85 000 kronor

”Min fysiska smärta är konstant, det känns som mina ben brinner hela tiden. Men mitt hjärta är glatt, fyllt av kärlek och tacksamhet”, skriver hon på Instagram.

Publicerad: