Samuelsson sköt bort pallplatsen

Publicerad:
Uppdaterad:

SPORTBLADET

ÖSTERSUND/STOCKHOLM. Sebastian Samuelsson fick nöja sig med en fjärdeplats i jaktstarten efter sex bom.

Men han är hoppfull inför morgondagens världscupavslutning.

– Jag blir livsfarlig, säger han till Sportbladet.

Det blåste mindre än under damernas lopp tidigare under dagen, men Sebastian Samuelsson sköt inte tillräckligt bra för att slåss om segern.

Svensken, som gick ut som tvåa i jaktstarten, inledde med felfritt skytte och gick ut i ensam ledning efter det.

– Det var en ny situation för mig att ligga allra längst fram. Det var roligt och inspirerande. Jag klarar inte riktigt av skyttet i det andra liggande och så blir det lite för många bom i stående också, säger Sebastian Samuelsson.

Sex bom

Två bom i var och en av de tre resterande skjutningarna gjorde att Samuelsson slutade fyra, knappt 20 sekunder från pallen.

– Jag är lite besviken, men det är klart att jag är nöjd med en fjärdeplats. Det är ett bra resultat, men jag hade gärna velat träffa några fler skott.

Landsmannen Martin Ponsilouma klättrade åtta placeringar och slutade sexa. Jesper Nelin startade som 36:a och åkte in på 59:e och sista plats efter hela tio bom.

Livsfarlig i morgon

Norrmannen Sturla Holm Lägreid tog en överlägsen seger, 17 sekunder framför Johannes Thingnes Bö som med tre bom sköt bort segerchanserna i det sista skyttet.

Morgondagens masstart blir säsongens sista lopp.

– Det har varit en tuff säsong, jag har tävlat 35 gånger. Det sliter på kroppen och skallen. Men jag visar fortsatt vilken fantastisk form jag är i. Så jag ser fram emot imorgon, säger Samuelsson.

Hur farlig blir du i morgon?

– Jag tror jag blir livsfarlig.

Sebastian Samuelsson hade sex bom.
Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
Sebastian Samuelsson hade sex bom.
Publicerad:

LÄS VIDARE