Monsén åkte ur i andra åket

Foto: TT
Felix Monsén, Alpint.
SPORTBLADET

ST MORITZ. Felix Monsén skrällde igen i störtloppet.

Men i slalomdelen av kombinationen körde VM-debutanten ur.

– Det blev lite för mycket rock’n’roll, säger 22-åringen.

Felix Monsén har bara gjort tre världscuptävlingar och aldrig någon i störtlopp. Trots det slog svensken till med en skrällplacerig när han var 16:e man i gårdagens störtlopp.

I kombinationstörtloppet stod han för ett nytt superåk och gick i mål som 15:e man.
– Det var lite av en överraskning igen. Åkningen kändes ungefär som i går. Jag var ute och bombade på och satte linjen delvis väldigt bra, sa han efter störtloppet.

Åkte ur i slalomen

Men i andra åket blev det ingen succé. 22-åringen gjorde ett misstag i branten och körde ur.

– Det var ju snopet, men jag gick för det. Det var ett litet orutinerat misstag och då går det som det gör, säger Monén och fortsätter:

– Det blev lite för mycket rock’n’roll. Jag försökte rädda upp det och klättra upp i banan men det lutade lite för mycket så jag höll nästan på att slå en volt. Det hade varit ännu mer snopet om jag hade gått på rumpan.

”Telefonen har gått varm”

Monsén är ändå nöjd med sitt VM.

– Jag är otroligt stolt över mig själv och min åkning. Även fast det inte gick vägen idag så var det otroligt kul att få komma ner och sätta ner ett bra störtloppsåk. Jag hade aldrig förväntat mig att det skulle gå så här bra när jag kom in i det här VM:et, säger debutanten som fått en hel del hejarop längst vägen.

– Telefonen har gått varm, det är så kul att jättemånga är på en och stöttar en. Det är extremt häftigt. Nu blir det hem och vila.

ARTIKELN HANDLAR OM