Sergio Perez testad positiv för COVID-19

Missar Storbritannien GP i Formel 1

Av: Anna Andersson

Publicerad:
Uppdaterad:

På söndag tävlar F1 i Storbritannien
Utan Sergio Perez.
Racing Points förare har testats positivt för COVID-19.

När F1 startade om säsongen inför Österrikes GP i början av juli införde F1 och FIA (internationella bilsportförbundet) strikta tester. Förarna har testats vid ett antal tillfällen och under de tre tidigare tävlingshelgerna har inget test varit positivt.

Fram till i dag.

Inför helgens deltävling på Silverstone har Racing Points mexikanske förare Sergio Perez testat positivt för COVID-19. När det första testet inte var negativt gjordes ytterligare ett test för att säkerställa att resultatet var korrekt.

– FIA och Formel 1 kan bekräfta att resultatet av hans andra test är positivt, skriver F1 i ett uttalande.

Sergio Perez testad positiv för COVID-19

Sergio Perez befinner sig nu i karantän och missar helgens deltävling. Det är ännu inte klart om han missar ytterligare något VM-lopp.

– Sergio mår bra och är positiv, men han fortsätter isolera sig i enlighet med de regler som de lokala hälsomyndigheterna har tagit fram. Första prioritet är säkerheten för teamet och för sporten.

Vem som ska köra vid sidan av Lance Stroll den kommande helgen är inte klart, men Mercedes reservförare Esteban Gutierrez och Stoffel Vandoorne har möjlighet att hoppa in. Den sist nämnde är dock anmäld till säsongsfinalen i Formel E som avgörs i helgen.

– Vår ambition är att delta med två bilar på söndag och vi kommunicerar nästa steg när vi kan göra det, skriver Racing Point i ett pressmeddelande.

Foto: TT NYHETSBYRÅN

Stark start på säsongen

Racing Point har hittills varit en av säsongens stora överraskningar. Teamet förändrade sin bil rejält inför säsongen och den nya rosa bilen är starkt inspirerad av den Mercedes som vann fjolårets VM i Formel 1.

Efter de tre inledande deltävlingarna ligger stallet fyra i konstruktörs-VM, Sergio Perez är sexa sedan han tagit poäng i samtliga lopp.

Formel 1 kör nu tre deltävlingar på tre veckor, två i Storbritannien och därefter planerar mästerskapet att tävla i Spanien.

F1-bloggen: Ferrari föreslår kundteam i Formel 1.

Publicerad:

LÄS VIDARE