Öberg: "Konstigt att vara så jäkla ynklig"

Skidlandslaget Jennie Öberg tvingades till sjukhusvård efter att ha smittats av coronaviruset.

30-åringen hade feber i åtta dagar innan hon skrevs in för att få syrgashjälp och dropp.

– Från att känna sig ganska pigg, så var det konstigt att vara så där jäkla ynklig helt plötsligt, säger Öberg.

Efter världscuptävlingarna i norska Drammen insjuknade Jennie Öberg kort därefter med feber och hosta. Hon tog sig till en vårdcentral för provtagning, men den visade ingenting och hon tillfrisknade – tillfälligt.

Efter några dagar med återupptagen träning försämrades 30-åringens hälsotillstånd ytterligare.

”Jag hade svimmat hemma”

– Jag hade 40 graders feber i åtta dagar innan jag blev inlagd, och jag kunde inte äta och kände inga smaker heller. Febern gick inte ner, så jag var sängliggande under den tiden. Från att känna sig ganska pigg, så var det konstigt att vara så där jäkla ynklig helt plötsligt, säger Öberg och fortsätter:

– När jag väl åkte in till sjukhuset hade jag svimmat hemma, så jag blev inlagd och fick dropp och syrgas för jag hade lite sämre syresättning.

Jennie Öberg är hemma nu.
Jennie Öberg är hemma nu.

På sjukhuset röntgades Öbergs lungor och läkarna upptäckte då att 30-åringen drabbats av en dubbelsidig lunginflammation. De kunde även konstatera att hon insjuknat i covid-19.

Hennes tillstånd förbättrades och på onsdagen innan påsk kunde 30-åringen ändå skrivas ut från Sunderby sjukhus utanför Luleå.

– Under den tiden vände det ganska snabbt, och jag började må bättre. När jag väl kom hem kände jag mig frisk, men väldigt trött i början. Nu känner jag mig helt frisk så nu är det bra.

”Aldrig mått så där dåligt”

Sedan hemkomsten från sjukhuset har Öberg suttit i karantän i hemmet, men hon har nu kunnat börja vara ute mer. Samtidigt är skidstjärnan tacksam för att sjukdomsperioden nu är över.

– Det var jättejobbigt, jag har aldrig mått så där dåligt. Då hade jag ändå tur att jag inte var i någon riskgrupp, men det var läskigt när man började svimma och inte kunde äta och behålla vätska, säger 30-åringen och fortsätter:

– Men där kanske man ändå har att tacka att man är relativt ung och vältränad, så till slut har kroppen tagit hand om det här viruset.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.