Thorbjörn Olesen greps – anklagas för ofredande på flygplan

Den danske proffsgolfaren Thorbjörn Olesen har gripits av brittisk polis.

29-åringen misstänks ha sexuellt ofredat en sovande kvinna och urinerat på golvet under en flygresa.

– Han togs i förvar och släpptes därefter under utredning, bekräftar polisen för The Independent.

Brittisk media rapporterar att den danske golfspelaren Thorbjörn Olesen har gripits av brittisk polis på flygplatsen Heathrow i London i måndags.

Polisen bekräftar för The Independent att 29-åringen misstänks för sexuellt ofredande under en flygtur med British Airways från Memphis i USA.

Han uppges ha ofredat en sovande kvinna i första klass och även ha urinerat i flygplansgången. Olesen ska ha varit full och inte kunnat samarbeta med kabinpersonalen.

”Urinerade i gången”

Golfkollegan och vännen Ian Poulter var med på planet och ska ha tvingats lugna ner situationen då Olesen hamnat i ordbråk med andra resenärer.

– Han (Olesen) började ofreda några av passagerarna och kabinpersonalen och närmade sig sedan en av de kvinnliga passagerarna innan han urinerade i gången, säger ett ögonvittne säger till The Sun och fortsätter:

– Det var ett chockerande beteende. Du förväntar dig kanske det på ett budgetflygbolag, inte i första klass på BA (British Airways).

Ian Poulters agent, Paul Dunkley, har också pratat med tidningen. Han säger att engelsmannen hjälte till att lugna ner en ”något berusad” passagerare och fortsatte:

– Han (Poulter) somnade sedan och det första han hörde om allt annat var när polisen väntade på Heathrow.

Kommer vidta åtgärder

En talesperson för flygbolaget säger till The Independent:

– Våra kunder och personal ska kunna njuta av flygningen och inte behöva utstå någon form av ofredande. Den här typen av beteende kommer inte att tolereras, och rättmätiga åtgärder kommer alltid att vidtas.

Olesen, som var med i det europeiska Ryder Cup-laget som besegrade USA förra året, ligger för närvarande på 62:a plats på golfens världsrankning.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.

ÄMNEN I ARTIKELN