Sarah Sjöström

Sverige till final: Sarah är lite trött

Sophie Hansson glänste i medleylagkappen

Av: 

Kristoffer Bergström

SPORTBLADET

GWANGJU. Sjuttonde loppet inom sju dygn är avklarat.

Sverige gick till final i medleylagkappen, men Sarah Sjöström simmade klart långsammare än sina bästa tider.

– Jag tror att Sarah är lite trött, säger Michelle Coleman.

Damernas 4x100 meter medley var framför allt en revansch för Sophie Hansson. I går missade hon finalen på 50 bröst med två hundradelar, i dag simmade hon sin sträcka på 1.07,33.

Laget hade sjätte bästa tid och gick vidare till finalen som simmas klockan 14.56 svensk tid. Avancemanget talar för att laget också knep en plats till OS nästa år.

”Riktigt nöjd med tiden”

– Nu fick jag ändå till simningen. Det var snabb simning, men jag dog inte. Det har inte varit mitt mästerskap, det vet nog alla, men den här tiden är jag riktigt nöjd med, säger Sophie Hansson.

Michelle Coleman öppnade ryggsimmet på 1.01,41, Louise Hansson noterades för beskedliga 57,43 på fjäril och Sarah Sjöström avslutade med 53,23 på hundra meter frisim. Det var fältets sjätte bästa tid och tog tryggt laget vidare, men för Sjöström som i princip vunnit varenda försök och semi på mästerskapet var det ett blygsamt resultat.

Sjuttonde loppet

Efteråt passerar hon den mixade zonen utan att ge kommentarer.

– Vi tog det inte lugnt, vi alla gjorde vårt bästa. Jag tror att Sarah är lite trött. Och det är morgon och hon har en viktig final i kväll, säger Michelle Coleman.

Ja, loppet var Sjöströms sjuttonde sedan förra söndagen. Två till återstår: finalen på 50 fritt som går klockan 13.47 och lagkappen en timme senare.

– Det finns en hel del att ta. Det var Sophie som hade ett riktigt bra lopp på morgonen, så det är en fjärdedel av laget. Det är tre fjärdedelar till som kan falla på plats, säger Michelle Coleman.

ANNONS

Härlig Jackpot på Stryktipset – 11 miljoner i potten! Spana in kupongen och gå för 13 rätt.

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Stryktipset

Publisert:

LÄS VIDARE

Bra? Hon var två små skithundradelar från bra!

ÄMNEN I ARTIKELN

Sarah Sjöström

Sophie Hansson

Simning