Boxning

Sporten skakas av nytt dödsfall

Föll ihop och dog i ringen: ”Ofattbart”

Av: 

Andreas Käck

SPORTBLADET

Boxningssporten skakas av ännu ett dödsfall.

27-årige australiern Dwight Ritchie kollapsade och dog i ringen under ett träningspass.

”Vi är alla chockade”, skriver vännen Jake Ellis på Facebook.

För tre veckor sedan avled amerikanen Patrick Day, 27 år gammal, efter att ha fått allvarliga skador i samband med en knockout i boxningsmatchen mot Charles Conwell.

Det var boxningssportens fjärde dödsfall inom loppet av en månad.

– När vi går in i ringen riskerar vi våra liv för andras underhållning. Det är risken som tas i den här sporten. Vi boxas för att tittarna vill se någon bli totalt knockad - och den inställningen kommer aldrig försvinna, sa storstjärnan Deontay Wilder angående de tragiska nyheterna.

Dog i ringen

Nu har det hänt igen.

Dwight ”The Cowboy” Ritchie, 27 år gammal australier, kollapsade och dog i ringen under ett träningspass mot kollegan Michael Zerafa natten till i dag, svensk tid.

”Det är med stor sorg och chock vi berättar att Dwight Ritchie tragiskt nog avlidit medan han gjorde det han älskar”, skriver Ritchies vän tillika promotor Jake Ellis på Facebook.

Var trebarnspappa

Dwight Ritchie hade vunnit 19 av 21 proffsmatcher och var mitt i förberedelserna för en returmatch mot australiensiske legendaren Jeff Horn.

Han var pappa till tre barn.

”Det är outhärdligt och ofattbart att acceptera vad som hänt. Dwight kommer bli ihågkommen som en av Australiens största talanger. En man som kämpade för allt i livet. Vila i frid, Cowboy. Vi kommer att sakna dig”, skriver Jake Ellis.

Publisert:

LÄS VIDARE

”Jag är rädd för att döda någon”

ÄMNEN I ARTIKELN

Boxning

Kampsport