Bollnäs säger upp samtliga spelarkontrakt

avSimon Svensson-Parenti

Publicerad:
Foto: SEBASTIAN LAMOTTE / BILDBYRÅN

Bollnäs Bandy säger upp avtalen med samtliga spelare.

Det drastiska beslutet har tagits till följd av coronavirusets påverkan på klubbens ekonomi.

– Det är otroligt tråkigt att behöva göra en sådan här åtgärd men vi ser ingen annan utväg, säger ordförande Marcus Nygren i ett pressmeddelande.

Coronavirusets utbrott har slagit till mot svensk idrott med full kraft. Listan med inställda och uppskjutna evenemang och matcher är oändligt lång.

Inom lagidrotterna blir flera ligor både uppskjutna och avbrutna, och alla berörda klubbar förlorar massvis med pengar på publik- och sponsorintäkter.

Hur tar sig klubbarna an en sådan här situation?

Bollnäs Bandy hanterar situationen på ett något oortodoxt sätt. Klubben säger upp samtliga spelarkontrakt inför nästa säsong.

”Ingen annan utväg”

Klubben blev femma i grundserien och tog sig fram till semifinal i SM-slutspelet, där till slut Villa Lidköping blev för starka och vann serien med 3–1 i matcher.

Trots den sportsliga framgången tvingas nu Bollnäs alltså att säga upp samtliga spelaravtal i klubben till nästa säsong. En drastisk lösning, men en nödvändig för att klubben ska kunna överleva.

– Vi står inför en situation där många av våra partners just nu har och även kommer att få det mycket tufft. Vi har också haft en jobbig ekonomisk säsong bakom oss där intäkterna inte följt det vi trodde. Det är otroligt tråkigt att behöva göra en sådan här åtgärd men vi ser ingen annan utväg, säger Bollnäs ordförande Marcus Nygren i ett pressmeddelande.

Under dagen meddelades spelarna om det oväntade beslutet.

– Det var förstås med besvikelse men samtidigt fanns också en stor förståelse för vårt beslut. Det här är ett gäng killar med hjärta för Bollnäs Bandy, säger Nygren.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM