SM-finalerna i bandy spelas – men utan publik

Det blir bandyfinaler på Studenternas nästa helg.

Men utan publik.

– Det kommer kännas otroligt speciellt, säger Edsbyns stjärna Hasse Andersson.

Beslutet har fattats av Svenska bandyförbundet och Uppsala kommun.

– Att spela utan publik är ett svårt beslut att ta, då vi vet att SM-finalerna i bandy är en stor folkfest och något hela bandy- och Idrottssverige ser fram mot varje år. I rådande läge, där hälsa alltid är första prioritet och med regeringens beslut, är detta den lösning vi just nu ser är rätt, säger förbundets ordförande Per-Anders Gustafsson i ett pressmeddelande.

”Otroligt tråkigt”

Damfinalen spelas mellan Skutskär och Västerås SK. I herrarnas SM-final ställs Edsbyn mot Villa-Lidköping.

Edsbyns spelmotor Hasse Andersson, 37, har svårt att föreställa sig en SM-final utan publik.

– Det blir ju otroligt tråkigt, ungefär som att gå ut på en träning. Det blir svårt att hitta det där riktiga fokuset om det är helt tomt på sidan av, säger han.

Bandyfinalerna är ju förknippade med folkfest.

– Precis, och det är ju festen man vill åt. Vi körde ju semifinalerna utan publik och det var speciellt. Man märker hur mycket man uppskattar fansen.

Hur vore det att fira ett SM-guld utan fansen?

– Ja … jag vet faktiskt inte. Då får man väl fira själv där ute på isen. Det lär också bli speciellt. Det brukar ju vara välfyllt, flera tusen som vill fira med en, säger Andersson.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.

ÄMNEN I ARTIKELN