Så planerar F1 för säsongen i Europa 2020

Av: Anna Andersson

Publicerad:
Foto: TT

F1 har hittat formen för den inledande delen av VM-säsongen 2020.

Med en start i Österrike, följt av deltävlingar i Ungern och Storbritannien.

Och med tyska Hockenheim som ersättare om något lopp inte kan genomföras.

F1-fans världen över väntar fortfarande på ett officiellt besked om att säsongen ska starta den 5 juli. Enligt tyska motorsport-total kommer det beskedet på måndag.

I samband med den nyheten väntas F1 även presentera en ny kalender för de lopp som ska genomföras i Europa under 2020. Den nya, provisoriska kalendern, startar med två lopp i Österrike den 5 och 12 juli, därefter fortsätter säsongen i Ungern innan två lopp avgörs i Storbritannien under de första veckorna i augusti. Samtliga deltävlingar väntas genomföras utan publik och representanter från media.

”Diskussionen går framåt”

De första två loppen i Österrike ska enligt planen avgöras på Red Bulls egen anläggning, därefter är det tänkt att F1-cirkusen ska förflytta sig 40 mil till Budapest, för att sedan resa till Storbritannien där sju av tio team har sin bas.

Brittiska The Times skriver att Storbritanniens premiärminister Boris Johnson har sagt att han personligen ska arbeta för att det går att genomföra Storbritanniens GP i sommar.

– Vi arbetar konstruktivt tillsammans med regeringen för att kunna starta om säsongen, den diskussionen går framåt, hävdar även en av F1:s talespersoner till motorsport-total.com.

Står redo att rycka in

Motorsportsajten, som är specialiserade på F1, skriver att F1 planerar att genomföra såväl Spaniens GP som Belgiens GP i augusti innan säsongen i Europa avslutas i Italien, på Monza, den 6 september. Om någon av arrangörerna inte kan genomföra ett planerat lopp står tyska Hockenheim beredd att arrangera ett lopp.

F1 har som målsättning att genomföra minst 15 lopp under årets säsong. Redan i april sa F1:s chef Chasey Carey att han räknar med en säsongsstart i juli, för att sedan fortsätta säsongen i Europa innan den flyttar till Asien i september, vidare till USA och avslutas i Bahrain och Abu Dhabi i mitten av december.

Så planerar F1 för VM-säsongen i Europa 2020

5 juli: Spielberg (Österrike)

12 juli: Spielberg (Österrike
19 juli: Budapest (Ungern)

2 augusti: Silverstone (Storbritannien)

9 augusti: Silverstone (Storbritannien)

16 augusti: Barcelona (Spanien)

30 augusti: Spa-Francorchamps (Belgien)

6 september: Monza (Italien)

Fotnot: Detta är en provisorisk kalender publicerad av motorsport-total.com

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN