Mourinhos utspel: ”Vill ha Forsberg”

Skadedrabbat Spurs illa ute i CL

LONDON/STOCKHOLM. Skadekris och nollat mot RB Leipzig.

Då kommer José Mourinho med ett oväntat utspel.

– Jag vill ha deras spelare. Jag vill ha Emil Forsberg, säger Tottenhams tränare i Viasat.

– Haha, klart att det är smickrande, säger Forsberg till Sportbladet.

Inte nog med att Harry Kane är långtidsskadad; dagen före CL-mötet mot RB Leipzig kom även beskedet att Heung-Min Son brutit armen och blir borta i flera veckor, kanske månader.

Och det avbräcket märktes direkt.

Tottenham lyckades inte ens göra mål i det första åttondelsfinalmötet hemma på Tottenham Stadium, utan förlorade med 0-1 och är således illa ute inför returen i Tyskland den 10 mars.

– Vi har lärt oss spela utan Harry Kane, men när vi även tappar ”Sonny” så får vi problem. Just nu är vi som ett vapen utan ammunition, säger José Mourinho i Viasat.

”Vill ha Forsberg”

Han är uppenbarligen missnöjd med bredden i laget. Efter förlusten jämförde han sin trupp med RB Leipzigs. Då kom ett oväntat utspel.

– Jag vill ha deras spelare i mitt lag. Jag vill ha (Yussuf) Poulsen och (Emil) Forsberg. Det är sådana spelare de byter in. Själv har jag inga spelare alls. Jag får ta in (Erik) Lamela som inte ens gjort en träning med laget. Han kommer direkt från sjukstugan till match i Champions League. Det är så vår situation ser ut…, säger ”Mou”.

När han ombeds kommentera spelarnas insats i stort säger han, med viss ironi i tonen, att:

– Den var fantastiskt. Omöjligt att göra det bättre!

”Foppa” bänkad igen

Emil Forsberg, som bevisligen tappat sin startplats i RB Leipzig, inledde på bänken men byttes in med cirka tio minuter kvar att spela.

När Sportbladet berättar om Mourinhos utspel skrattar svensken till.

– Klart att det är smickrande… Sen hur mycket vikt man lägger vid det är svårt att säga. Jag är mest glad över vinsten, säger Forsberg som inte stänger dörren för en flytt till de brittiska öarna så småningom.

– Premier League är en av världens bästa ligor. Man får se vad som händer, det är svårt att säga nu.

Lika uppseendeväckande var att italienska Atalanta – som är i Champions League för första gången i klubbens historia – krossade spanska Valencia i första mötet. Matchen slutade hela 4-1.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.