Hemliga platsen avslöjad: ”Unikt”

Här kan ”The Mauler” göra comeback

Det har hemlighållits i flera veckor.

Nu avslöjar UFC att ”Fight Island” i själva verket är ön Yas utanför Abu Dhabi i Förenade arabemiraten.

– Vi är redo, säger organisationens president Dana White inför fajterna.

UFC har redan återupptagit sin verksamhet med galor i Jacksonville och i Las Vegas utan publik. Kommande fighting-galor är planerade till 11, 15, 18 respektive 25 juli.

Mängder av fajters har varit klara för galorna under en längre tid, däribland svenskduon Jack Hermansson och Pannie Kianzad som ska möta Kelvin Gastelum respektive Bethe Correia. Det har även kommit uppgifter om att superstjärnan Alexander ”The Mauler” Gustafsson ska göra comeback i den sista galan den 25 juli.

”Svåraste som finns”

Huruvida vi får se ”The Mauler” i ringen återstår att se. Vad vi däremot kan slå fast är att den tidigare hemliga ”Fight Island” i själva verket är ön Yas utanför Abu Dhabi. Det avslöjar UFC:s president under tisdagen.

Anledningen till att man inte kan hålla galorna i USA är in- och utreseförbudet under pågående coronapandemin.

– Att få människor från andra delar av världen in i landet (USA) är just nu det svåraste man kan göra, och för att kunna genomföra de här matcherna kommer vi att vara på Yas, säger White till ESPN enligt TT.

”Unik upplevelse”

Av bilder att döma kommer oktagonen stå placerad mitt på stranden.

– Det blir en unik upplevelse för våra fajters, något de aldrig upplevt tidigare, säger Dana White.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.