Felix Rosenqvist hyllas av stallchefen

Ganassi ser svensken som en vinnare i IndyCar 2019

avAnna Andersson

Publicerad:
Foto: Mattias Persson
Felix Rosenqvist hyllas av chefen inför Indy 500, är han en vinnare i IndyCar redan 2019?

Felix Rosenqvist är irriterad över sin miss.

Men hyllas som en mästare av sin stallchef.

– Jag tror att han vinner ett eller två lopp i år, säger Chipp Ganassi.

Felix Rosenqvist inledde sin första säsong i IndyCar med en riktigt bra placering i stadsloppet i St Petersburg och han har slagit sin erfarna teamkollega Scott Dixon i två kval ,men i det senaste stadsloppet så gjorde han en ordentlig miss.
Redan i kvalet.

Den kostade honom alla möjligheter till en bra startposition och hans första pallplats.

– Det var en klassisk förarmiss, säger Rosenqvist enligt motorsportsporttotal.

– Det såg lite löjligt ut eftersom jag satt en så bra tid strax innan. Samtidigt vet jag hur snabbt saker och ting kan förändras på en stadsbana, fästet blir bättre hela tiden och man måste fortsätta trycka på för att inte tappa i slutet av kvalsegmentet. Jag hade fått instruktioner av teamet att fortsätta trycka på och satsa ett varv till.

Felix Rosenqvist en vinnare i IndyCar?

Rosenqvist ligger tolva i sammandraget och är näst bästa nykomling efter Colton Herta som vunnit ett av årets lopp. Dessutom har han ett starkt stöd hos sin teamchef Chip Ganassi - den erfarne stallägaren jämför svensken med två av hans största stjärnor Alex Zanardi och Juan Pablo Montoya. Båda två har vunnit mästerskap med Ganassis team.

– Alla tycks glömma att både Zanardi och Montoya träffade muren om och om igen, säger Ganassi enligt motorsporttotal.

– Jag tror att Zanardi tog med sig varje del av muren när han körde på ovaler, som tur var skötte jag Reynards import på den tiden och hade inga problem med reservdelar. Det är sanningen. Jag älskar honom som om han vore min bror, men han körde in i vartenda staket.

Ganassi påpekar att han kommer att stötta Rosenqvist även om han kör av, han vill att svensken ska trycka gasen i botten.

– Han gör ett riktigt bra jobb. Han hade inte varit här om han inte hade imponerat på mig tidigare, säger Ganassi.

– Jag tror att han vinner ett eller två lopp i år. Om någon kör av en eller två gånger så måste man bromsa inom honom lite, men som min gamle vän Roger Penske säger: ”Det är enklare att bromsa en förare än att göra honom snabbare. ” Det har han helt rätt i.

Rosenqvist snabb i första testet till Indy 500

I veckan genomfördes det första testet inför Indy 500, klassikern som avgörs den 26 maj och Felix Rosenqvist körde flest varv av samtliga rookies. Han hade även fjärde snabbast tid av nykomlingarna. Hans bästa snitthasighet låg på 222.578 mph (358.2 km/h), det är att jämföra med Marcus Ericsson som nådde upp till 220,384 mph och den tidigare Indyvinnaren Takuma Sato som var snabbast av alla med 226.993 mph.

– Väldigt skönt att få den här första upplevelsen av Indianapolis Motor Speedway i en IndyCar, säger Felix Rosenqvist i ett pressmeddelande.

– Det har varit så mycket snack om den här banan och om Indy 500, så det känns bra att vara igång och att åtminstone kunna relatera lite till vad alla pratar om. Det går undan där ute alltså… Alla drabbades på samma sätt av regnet som kom och gick, men i slutändan blev det en bra dag där jag lärde mig mycket.

Nästa deltävling i Indycar avgörs den 11 maj och nästa test inför Indy 500 körs den 14 maj.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

Indy 500

Indycar