Kronwall ny expert i CMore

Av: Marcus Leifby

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Det är inte bara klubbarna som förstärker inför säsongen.

Sportbladet kan berätta att Staffan Kronwall blir ny expert i CMore.

– De har en ganska vass uppställning redan, så jag hoppas kunna bidra med någonting annat, jag har ju trots allt spelat ishockey i några år, säger Kronwall till Sportbladet.

Lördagen 19 september är det tänkt, åtminstone i skrivande stund, att SHL-premiären ska gå av stapeln.

De svenska ishockeyligorna sänds precis som vanligt i CMore som också de bygger om och nytt inför premiären.

Tidigare i somras kunde Sportbladet berätta att den mångårige och på många håll omtyckte experten Arto Blomsten inte fått förlängt kontrakt.

En av de nya som kanalen nu kommer att satsa på är den forne Tre Kronor-kaptenen Staffan Kronwall.

– När jag slutade i våras har jag känt att jag vill fortsätta jobba med ishockey, och även fast jag har spelat i många år så blir man aldrig riktigt klar. Det här är en möjlighet att fortsätta jobba med det jag älskar, säger han till Sportbladet.

I dagsläget vet han inte riktigt vilken roll han ska ha, eller vilka ligor han ska arbeta med.

– Jag är öppen för allt. Jag är intresserad av ishockey, var den spelas eller vilka som spelar den, det spelar inte så stor roll. Förhoppningsvis kan jag med min erfarenhet bidra med någonting annat, och kanske lära de som tittar på ishockey någonting. Jag hoppar inte på det här för att jag är i starkt behov av pengar, precis, utan för att jag är väldigt ishockeyintresserad.

Syntes i SVT

Kronwall valde att avsluta sin karriär i våras och har flyttat hem från Ryssland där han spelat nio säsonger varav de fem senaste som lagkapten i Lokomotiv Jaroslavl.

Han var också kapten i det Tre Kronor som vann VM-guldet 2013.

Under VM i ishockey 2019 debuterade den Järfälla-bördige backen som expertkommentator i SVT men från och med i höst kommer han alltså att finnas med i den uppställning som CMore mönstrar.

Förutom jobbet som expert ska Kronwall jobba som rådgivare för sin gamla klubb Lokomotiv Jaroslavl.

– Med tanke på läget i världen blir det svårt för mig att resa fram och tillbaka, så jag kommer att ha min bas här hemma i Sverige.

Publicerad:

LÄS VIDARE