”Gick otroligt snabbt – fortfarande i chock”

Sara Algotsson Ostholt talar ut om tragedin

Publicerad:
Uppdaterad:

SPORTBLADET

Natten till måndagen var Sara Algotsson Ostholt, 44, med om en tragedi.

Nu talar hon för första gången ut om bilbranden där en av hennes tävlingshästar avled.

”Vi är fortfarande i chock”, skriver hon i ett uttalande.

Den svenska ryttarstjärnan var på väg hem från en tävling i polska Sopot när hennes hästtransport plötsligt fattade eld. Sara Algotsson Ostholt, hennes son Eric och hästskötaren Roberto Scherneck satt i bilen när det började brinna i lastutrymmet där hennes två tävlingshästar, Apertina och Chacco's Crack, befann sig.

”Allt gick otroligt snabbt. Vi tankade klockan 04.20 och då var allt bra med hästarna och det var lugnt överallt. Efter att ha kört i 15 minuter ser jag i backspegeln att tjock rök bolmar ut från bakluckan på lastbilen. Jag stannar direkt i vägrenen på motorvägen och Roberto rusar ut och får ner den bakre rampen. Rök och eld vräker ut och han lyckas till hälften få loss hästen som stod längst bak. Hon sliter sig loss och kommer ur sin grimma. Då är häst nummer två redan övertänd. Vi försöker att få upp mellanväggen, men allt är övertänt och lågorna slår emot oss. Vi lyckas inte rädda den andra hästens liv. Roberto springer och får ut Eric ur lastbilen”, skriver Sara Algotsson Ostholt i ett uttalande till sajten Hippson.

1 av 5 | Foto: Straz Pozarna Swiecie

En av hästarna avled i branden.

Den andra fick brännskador.

”Vi är fortfarande i chock och vad som har hänt är fruktansvärt och mycket tragiskt”, skriver ryttarstjärnan.

”En stor förlust”

Själv är hon fysiskt oskadd.

”Vi är mycket tacksamma att Eric, Roberto och jag överlevde och är i gott skick. Det är fruktansvärt tragiskt med våra hästar. Det är en stor förlust för oss känslomässigt och ekonomiskt”, skriver Sara Algotsson Ostholt, som tog OS-silver i London 2012.

Foto: Pontus Lundahl/TT
Publicerad:

LÄS VIDARE