Häftig krasch av Felix Rosenqvist inför Indy 500

Även Fernando Alonso kraschade inför Indianapolis 500

Av: Anna Andersson

Publicerad:

Felix Rosenqvist kände hur balansen i bilen förändrades.

Sedan tappade han fästet och han kraschade in i muren på Indianapolis Motor Speedway.

– Det var en rätt häftig krasch, konstaterar han.

Det finns två typer av förare i Indy 500. De som har kraschat in i muren - och det som ännu inte har gjort det.

Nu tillhör Felix Rosenqvist den första kategorin. Under den andra träningsdagen inför det klassiska loppet så kraschade svensken i muren.

– Det var första gången jag kände ett riktigt bra självförtroende i bilen när jag körde i trafik. Jag hade bra flyt, kanske lite för bra, säger svensken i en intervju på hans sociala medier.

TV-bilderna från träningen visar hur svensken plötsligt tappar allt grepp i utgången av kurva 2, han snurrar över banan, in i muren och sedan ut på banan igen där han precis undviker att bli påkörd av bilarna som kommer i full fart bakom honom.

– Jag låg bakom Colton Herta och och försökte köra bilen i trafik när jag plötsligt kände hur greppet släppte och det bara släppte. Jag hade ingen chans att reagera, säger Rosenqvist till indycar.com.

– Det är synd, men det är som det är.

Felix Rosenqvist kraschade inför Indy 500

Även den dubble världsmästaren i Formel 1, Fernando Alonso, råkade ut för en otäck krasch under gårdagens träningspass. Han hans bil understyrde och han tappade i downforce innan han i muren.

Felix Rosenqvist kan däremot inte säga varför han kraschade.

– Jag kanske körde på en curb, jag måste kika på det vad hände. Plötsligt kände skillnad på fästet i bilen fram och bak, berättar den 27-årige svensken som nu laddar för sitt första Indy 500.

– Men teamet byggt en säker bil, jag är glad för det och jag mår bra.

Under torsdagen fortsätter träningarna inför klassikern som avgörs den 26 maj, men redan på lördag inleds kvalet till den 103:e upplagan av Indy 500. har vi mycket tid att analysera detta,

– Nu har vi mycket tid att analysera och bygga i hop bilen, säger Felix Rosenqvist.

– Det är synd och jag önskar att jag kunde dra tillbaka tiden och att jag inte var i den här situationen, men det är sådant som händer. Vi kan bara lära oss av det.

Felix Rosenqvist hade den 16:e snabbaste tiden under onsdagens träningar, Marcus Ericssons varvtid räckte till plats 28. Snabbast av alla var Josef Newgarden, som också leder mästerskapet, före Rosenqvists teamkollega Scott Dixon som tog sin femte seger i mästerskapet förra året.

Publicerad:

LÄS VIDARE