Kim Amb blev åtta i VM-finalen

DOHA/STOCKHOLM. Kim Amb blev åtta i finalen.

Då kritiserar hans tränare och pappa VM-upplägget.

– Vi sitter i 45 minuter på arenan medan det inte händer någonting och de spelar dansmusik på läktarna, säger Björn Amb.

80,42.

Där stannade Kim Amb i VM-finalen. Det räckte inte längre än en åttonde plats för svensken som gick vidare på 84,85 i semifinalen i går.

Björn Amb, tränare och pappa, tror att underprestationen beror på det faktum att spjutkastarna inte fick någon vilodag mellan kvalet och finalen.

– Det är inte optimalt. Det är flera som har problem här, nästan alla alltså.

”Spelar dansmusik”

Han riktar även kritik mot arrangemangets tidsmässiga upplägg i stort också.

– Hela tidsprogrammet här är jätteknasigt. Vi sitter i 45 minuter på arenan medan det inte händer någonting och de spelar dansmusik på läktarna.

Det här var skadedrabbade Kim Ambs första mästerskap sedan 2016. Han skakade bara på huvudet efter finalcomebacken, men var ändå munter i den mixade zonen.

– En av målsättningarna var att bli topp åtta, så det var ändå kul. Men jag hade givetvis hoppats på mer. Jag fick inte riktigt ihop tekniken i dag och visste inte vilka trådar jag skulle dra i för att fixa det.

”Suger musten ur en”

Han medger att en vilodag hade kunnat hjälpa.

– Ja, jag föredrar någon vilodag så kroppen får återhämta sig. Det var lite sliten nu. Det är så varmt här, vilket suger musten ur en. Men alla har samma förutsättningar, så jag ska inte klaga på det.

Noterbart är att Ambs säsongsbästa ligger på 85,89 efter ett jättekast i Finnkampen. Det hade räckt till bronsmedalj i VM-finalen.

– I och med att nivån var låg känns det lite surt att inte ta chansen och klippa en medalj. Men alla killar i finalen hade samtidigt ett bättre personbästa än mig.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.