STCC 2017

Trippel för Johan Kristoffersson i STCC

Av: 

Anna Andersson

Trippel för Johan Kristoffersson
Trippel för Johan Kristoffersson

SPORTBLADET

För en vecka sedan vann han i VM i rallycross.
I dag följde han upp med att dominera i STCC.
– Det känns bara helt superbra helt enkelt, säger Johan Kristoffersson.

Förra helgen tog han sin första delseger i VM i rallycross när han vann i Belgien. Därefter reste han vidare till Finland och dominerade säsongens andra deltävling i STCC.

Johan Kristoffersson inledde med att vara snabbast i samtliga kval, därefter följde han upp med att vinna alla tre race från pole position.
– Det här var en fantastisk helg för min del. Förra helgen vann jag i rallycross-VM i Belgien och nu den här framgången. Det känns bara helt superbra helt enkelt, säger Johan Kristoffersson.

- Man får ta de lägen man får och nu är jag trea i mästerskapet trots en missad tävling. Det är ganska bra.

Trippel för Johan Kristoffersson

Kristoffersson missade STCC-premiären på Knutstorp, då körde bilen av Fredrik Ekblom. Han var så pass snabb under premiären att teamet, Volkswagen Dealer Team, ställde en ny bil till hans förfogande till tävlingen i Finland och Ekblom svarade med att köra in som trea, tvåa och trea vilket förde upp honom i mästerskapsledning.

– Det är fantastiskt att man kan ta en bil ur lådan och komma på pallen i alla lopp. Nu har jag kört sex STCC-lopp i år med två olika bilar och stått på pallen varje gång, säger Ekblom.
– Självklart är jag jätteglad att leda mästerskapet, det var min dröm när jag kom hit, men samtidigt tycker jag att det är lite jobbigt att jag inte kan matcha Johan.

Veteran leder mästerkapet

Teamet dominerade tävlingshelgen, den tredje bilen med Fredrik Blomstedt var tvåa i det första och det sista heatet och hade stått på pallen i det andra också om han inte tvingats bryta med en trasig drivaxel.
Efter två tävlingshelger leder Ekblom mästerskapet, fem poäng före Seats Robert Dahlgren som bara tog en pallplats i Finland.
- Det är klart man vill ta ledningen i mästerskapet och behålla den hela säsongen, säger Dahlgren.
– Men jag har inte tittat på tabellen, jag har inte haft den i åtanke när jag kört, jag har försökt maximerat vår egen prestanda och i dag räckte det inte och då är man inte förtjänt av att leda mästerskapet heller.
Nästa deltävling avgörs på Solvalla i Stockholm den 17 juni, men om mästerskapsledande Ekblom kör då är inte bestämt än.

– Vi tar det race by race. Jag är professionell och absolut redo, säger 46-åringen.

ANNONS EXTERN LÄNK

Den som vet mest vinner mest! Kvällens hetaste spelobjekt hittar du på Oddset. Nu med betbuilder och cash-outfunktion | Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

STCC 2017

Motorsport

STCC

Johan Kristoffersson

Fredrik Ekblom