”Känslan är bättre än resultatet”

Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYR N
Stenson.
SPORTBLADET

De svenska världsstjärnorna Henrik Stenson, 41, och Alex Norén, 34, blandade och gav under den första rundan av Nordea Masters på Barsebäck.

– Godkänt, sade Stenson efter sin parrunda.

– Känslan är bättre än resultatet, sade Norén efter att ha gått två över par.

Tidig morgon, tunga moln och iskall vind - trots detta var runt 500 åskådare på plats när stjärnbollen med Henrik Stenson, Alex Norén och titelförsvararen Matthew Fitzpatrick gick ut för den första rundan av den svenska Europatourtävlingen på Barsebäck.

– Det var lite ishavsvind där i morse. Det var fyra lager kläder på uppvärmningen och det var väl inte direkt skönt när vi peggade iväg bollen där vi åttasnåret. Jag har ju sett bättre dagar där nere vid sjöhålen än en sådan här morgon, sade Stenson om starten från hål 10 vid den skånska västkusten.

”Var halvhyfsat”

Till slut tittade solen fram och det fylldes på med tusentals åskådare utanför repen. Resultatmässigt var det blandad kompott för världsfemman Stenson och åttarankade Norén. Stenson kom in på par, 73 slag.

– Det var halvhyfsat. Jag spelade väl varken bra eller dåligt, håller ändå ihop det okej, sade Stenson.

Den svenske British Open-vinnaren var ett under par efter sina första nio hål (hål 10–18) efter en birdie och åtta par. På vägen in till klubbhuset började Stenson med tre bogeys på de fyra första hålen (hål 1, 3 och 4).

– Det är några tuffa hål och det var där jag tappade slag i dag. Förhoppningsvis kan vi spela dem lite bättre i morgon, sade Stenson.

Stenson kontrade sedan med en birdie på hål 5 och avslutade med samma resultat på hål 9. Italienaren Renato Paratore är tidig ledare i klubbhuset på fem under par.

– Jag behöver bara försöka spela lite bättre än vad jag gjorde i dag, så kan man arbeta sig uppåt ju längre veckan lider, sade Stenson om fortsättningen.

Norén gick två över par

Även Norén, som i söndags vann stortävlingen brittiska PGA-mästerskapen, var ett under par efter nio hål, men sista nio innehöll tre bogeys, varav två av dem på de sista hålen. Till slut landade 34-åringen på två över par.

– Det känns bättre inför i morgon än vad kanske scoren visar. Det är ofta det vi spelare vill ha, sade Alex Norén.

Svenskduons spelkamrat Matthew Fitzpatrick, som i fjol vann Nordea Masters på Bro Hof, kom in på par.

FAKTA

Nordea masters

Vad: Europatourtävling i golf för herrar.
När: Den 1–4 juni.
Var: Barsebäck Golf & Country Club (par 73).
Prispott: 1,5 miljoner euro.
Titelförsvarare: Matthew Fitzpatrick, England.
Banrekord: 67 slag, Lee Slattery, 2009.
Största affischnamn: Svenskarna Henrik Stenson och Alex Norén – rankade femma respektive åtta i världen.
Hetaste spelaren: Alex Norén, som vann tio miljoner kronor i helgen när han tog hem stortävlingen brittiska PGA-mästerskapen efter en jätterunda under avslutningsdagen (tio under par) på Wentworth.
Publikbollen nummer 1: Räkna med att de flesta i publiken under de första två dagarna kommer att följa bollen med Stenson, Norén och Fitzpatrick. Världsstjärnorna slår på torsdagen ut klockan 8.10 på Barsebäcks hål nummer 10.
Svenska segrare genom åren: Alexander Norén (2015, 2011), Richard S Johnson (2010), Peter Hanson (2008), Jesper Parnevik (1998, 1995) och Joakim Haeggman (1997).
Andra intressanta bollar på torsdagen, klockan 07.40 (startar på hål 10): Jamie Donaldson, Richie Ramsay, Scott Jamieson. 8.00 (hål 10) Thorbjøn Olesen, Chris Wood, Joost Luiten. 13.10: Alexander Levy, Lee Westwood, Thomas Bjørn.