Tiger Woods gripen för rattfylleri

avPelle Strandman

Tiger Woods, 41, har gripits misstänkt för rattfylla, rapporterar NBC Miami.

Golfstjärnan uppges ha omhändertagits av polis vid 3-tiden på morgonen i staden Jupiter, Florida.

– Han är inte längre kvar i häktet, säger en talesperson för Jupiter Police Department, enligt The Guardian.

Foto: AFP

Det var tidigt på måndagsmorgonen i staden Jupiter i delstaten Florida som Tiger Woods greps misstänkt för att ha kört bil onykter, enligt NBC Miami.

Den forne världsettan, som bor på Jupiter Island, ska enligt rapporterna ha omhändertagits av polis vid 3-tiden, placerats i häkte klockan 7.18 och senare släppts 10.50 på förmiddagen.

I polisens offentliga dokument framgår det inte om Woods misstänks vara påverkad av narkotika eller alkohol.

– Han greps misstänkt för att ha kört bil påverkad runt 3 på morgonen. Han fördes till Palm Beach County Jail, säger en talesperson för Jupiter Police Department, enligt The Guardian.

– Han är inte längre kvar i häktet.

”Uppträdde arrogant”

Samma dokument avslöjar att Woods släpptes efter att ha lämnat ett skriftligt löfte, ett så kallat ”own recognizance”, att vara samarbetsvillig och närvara vid den kommande rättsprocessen.

Källor inom polisen till kändisnyhetssajten TMZ gör gällande att Woods ”körde ojämnt över hela vägen” när de stoppade honom. En poliskonstapel uppges ha känt lukten av alkohol på golfarens andedräkt och när han ombads blåsa i ett alkotest ska han ha uppträtt ”arrogant”, enligt TMZ.

Detta är något som i Florida automatiskt leder till ett gripande och att körkortet dras in.

Opererat ryggen

Tiger Woods har på senare tid genomgått svåra ryggproblem och har således inte tillbringat många timmar på golfbanan.

Förra månaden genomgick han en ryggradsoperation och nu uppges han precis ha inlett en sex månader lång rehabiliteringsperiod. Några planer på att avsluta karriären har han dock inte, än så länge.

– När allt är läkt så ser jag fram emot att återgå till ett normalt liv, att leka med mina barn, kunna tävla i professionell golf och leva utan den smärta som jag kämpat med så länge, sa han i april.

Tiger Woods karriär kom av sig rejält när han 2009 alkoholpåverkad kraschade med sin bil rakt in i ett träd utanför sitt hem efter ett stort bråk med sin dåvarande fru, svenska Elin Nordegren.

Världsetta i 281 veckor

Efter att en rad kvinnor öppet avslöjat att de haft en affär med stjärnan gick Woods ut med en offentlig ursäkt.

Elin Nordegren begärde efter otrohetsskandalen skilsmässa – något som kostade Woods runt 875 miljoner kronor.

Senast Tiger Woods var världsetta i golf var i maj 2014. Totalt har han vunnit 14 majortitlar och varit golfens ohotade etta i 281 veckor, något som är alla tiders rekord.

ARTIKELN HANDLAR OM