”Vi lyssnar defintivt inte på vad Barkley säger”

avMalin Wahlberg

Foto: Maddie Meyer / GETTY IMAGES NORTH AMERICA
Isaiah Thomas.

Boston Celtics-stjärnan Isaiah Thomas spelade den första slutspelsmatchen ett dygn efter systerns död vilket fick Charles Barkley att reagera.

Nu kommenterar Jonas Jerebko NBA-legendarens utspel.

– Vi lyssnar definitivt inte på vad Charles Barkley säger, säger svensken.

Foto: AP TT / NTB SCANPIX
Jerebko.

Dagen innan NBA-slutspelet skulle dra i gång drabbades Boston Celtics-stjärnan Isaiah Thomas av en stor tragedi efter att hans syster Chyna Thomas dött i en bilolycka 22 år gammal.

Thomas spelade ändå den första åttondelsfinalen mot Chicago Bulls i söndags, men 28-åringen var märkbart påverkad och satt på bänken och grät under morgonens skott-träning.

Det fick NBA-legendaren Charles Barkley, som numer är tv-expert för TNT:s ”Inside the NBA”, att reagera.

– Jag är inte bekväm med att han sitter vid sidlinjen och gråter så där, det gör mig obekväm. Det säger mig att han inte är i form att spela. Det ser inte bra ut, sa han.

”Finns inget rätt eller fel”

I en intervju med HoopsHype bemötte Jerebko Barkleys utspel.

– Det är Charles Barkleys personliga åsikt och han är på TV. Han kan säga vad han vill. Vårt lag och vår organisation stöttar honom (Thomas) till hundra procent vad han än bestämmer sig för. Vi spenderar mycket tid tillsammans och vårt lag är en familj så vi försöker stötta honom så mycket vi kan och vi lyssnar definitivt inte på vad Charles Barkley säger, säger svensken.

Thomas gav också Barkley svar på tal genom att göra 33 poäng i matchen som Boston dock förlorade.

– Det finns inget rätt eller fel i en sådan situation. Vi försöker bara stötta honom så mycket vi kan. Han måste göra det som är bäst för honom och hans familj, säger Jerebko.

Jerebko fick bara spela fyra minuter i den första åttondelen och i nattens match, där Boston åkte på en ny förlust, blev han kvar på bänken hela matchen.

ARTIKELN HANDLAR OM

NBA

Basket