Max Verstappen vann Mexiko GP

Max Verstappen och Red Bull valde rätt strategi.

Det gjorde inte Mercedes.

Därför tog världsmästaren ännu en seger och blev historisk med 14 segrar på en säsong.

– Det är fantastiskt, 14 segrar på en säsong Helt otroligt, jublar Verstappen.

Världsmästaren Max Verstappen hade pole position i Mexiko GP och han tog också starten på sina mjuka däck.

Den förväntade strategin var då två depåstopp - men de valde att göra ett och byta till mediumdäcken.

Då hade Mercedes och Lewis Hamilton ingen chans.

– Starten hjälpte mig när jag var i ledningen och vi var på en annan strategi än bilarna runtomkring oss, säger Max Verstappen,

– Det var ett fantastiskt resultat och en bra strategi. Vi behövde verkligen ta hand om däcken, det var en väldigt lång stint på mediumdäcken.

Hamilton tog sig snabbt upp på plats två, men valde att starta på mediumdäcken för att sedan byta till den hårdaste gummiblandningen. Det hade kunnat ge honom segern - om nu inte Max Verstappen och Red Bull klarat av att göra lika få depåstopp.

Red Bull vann Mexiko GP tack vare smartare strategi

Nu gjorde Verstappen och Red Bull just det och återigen var det Red Bull och den smarta strategen Hannah Schmitz som körde hem segern till sitt team. Det var Max Verstappens fjortonde seger i år, det har ingen annan förare lyckats med tidigare. Michael Schumacher och Sebastian Vettel har båda två tagit 13 segrar under en säsong, Verstappen har nu tagit fler och han har chansen att vinna två till.

– Det är naturligtvis fantastiskt, men det är race kvar att vinna, var Verstappens kommentar efteråt.

Lewis Hamilton slutade tvåa och han var besviken på däckstrategin.

– Vi valde fel däck, det var okej under den första stinten på medium, men det var så svårt på de hårda däcken, säger Hamilton när han intervjuvas efter Mexikos GP.

Sergio Perez, Red Bull slutade trea och George Russell, Mercedes på plats fyra. Två deltävlingar återstår av säsongen, en sprinthelg i Brasilien om två veckor och en final i Abu Dhabi.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.