William Poromaa på pallen i Les Rousses

LES ROUSSES/STOCKHOLM. William Poromaa tog karriärens tredje pallplats i världscupen.

Då brast det för tränaren Lars Ljung.

– Han grinar som vanligt när det går bra. Det är kul, det betyder mycket för honom och mig, säger Poromaa.

William Poromaa har bara varit på pallen i världscupen två gånger i karriären. I franska Les Rousses tog han sin tredje på 10 kilometer fritt.

Svensken låg tvåa efter halva loppet, fyra sekunder efter Harald Östberg Amundsen. Med två kilometer kvar hade han tappade till tredjeplats, men bara fyra tiondelar efter Didrik Tönseth.

Kläbo långt efter

Det blev en sekundstrid om pallplatsen och mål var svensken bara sekunden före Tönseth.

Då hade giganten Johannes Hösflot Kläbo fortfarande inte gått i mål, men stjärnan hade ingen bra dag och var inget hot mot pallplatsen. I stället var det Sjur Röthe som petade ner Poromaa från andra- till tredjeplats.

– Det var en väldigt bra känsla i dag. Jag håller hela loppet och hittar en bra fart. Jag är väldigt nöjd, säger Poromaa och fortsätter:

– Det var en speciell bana så man fick nästan bromsa sig själv ibland för att kunna trycka i utförskörningen. Man fick verkligen vara på gränsen i åkningen. Det är så brant så du kan inte köra fullt för då blir du för trött när du ska köra utför.

”Det var tortyr”

Tränaren Lars Ljung var lyrisk, och känslosam efter pallplatsen.

– Jag är ju blödig jag. Det blir mycket känslor och jag tycker att idrott ska vara det. Med den bakgrund som varit med mycket stolpe ut och frustrerat kändes det så jäkla skönt att ha den där sekunden på rätt sida, säger han till Sportbladet.

Poromaa:

– Han grinar som vanligt när det går bra. Det är kul, det betyder mycket för honom och mig.

Jens Burman slutade på 20:e plats.

– Det var ändå helt okej för att vara tio skejt, det var stabilt, säger han.

PLUS: Lista: Sveriges största skidtalanger födda 2005–2006

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.