Efter bråket – nu möts stjärnorna igen

Publicerad:
Rossi
Foto: Vincent Thian / TT / NTB Scanpix
Rossi

SPORTBLADET

Förra tävlingen körde Marc Marquez Valentino Rossi av banan.

Nu möts mc-sportens två största stjärnor i USA.

– Jag fortsätter att köra likadant och det betyder att jag ska pressa gränsen, säger Marc Marquez.

Incidenten mellan den regerande världsmästaren i motoGP och ikonen Valentino Rossi inträffade under Argentinas GP. Marquez fick en bestraffning efter ett misstag i starten och halkade ner till plats 19, där inledde han sin tuffa körning mot toppen. På det 20:e varvet satsade han kör att köra om Rossi i kamp om plats sex.

Han satsade allt och rammade Rossi som trycktes ut i gräset och föll.

– Han har förstört vår sport. Han har ingen respekt för sina motståndare. Aldrig. I dag körde han in i fyra konkurrenter och det var medvetet, inget misstag. Han kör in för snabbt i kurvan och kan aldrig någonsin klara den och då kör han in i mig. Att jag ramlar gör honom bara ännu gladare, skällde Valentino Rossi på presskonferensen efter loppet.

– Han är inte rättvis, inte aggressiv utan han spelar ett fult spel.

Blev utan poäng

Rossi kunde fortsätta racet, men blev utan poäng, Marquez straffades och fick inte heller han med sig några poäng - och nu möts de igen när motoGP kör i USA, där är Marquez obesegrad de nio race som körts på åtta år.

– Jag har sett loppet flera gånger och tänker samma saker nu som jag sa direkt efter det loppet. Allt det som jag sa då kan jag bekräfta nu igen, men ändå är det bättre att vi ser framåt, säger Rossi när han möter media inför tävlingen i Texas och han betonar att han inte vill prata med Marquez som det som hänt.

– Det är inte tid för det nu, kanske i framtiden.

Foto: Vincent Thian / TT / NTB Scanpix
Marc Marquez

Detta är inte första gången som Rossi och Marquez bråkar, den första sammandrabbningen skedde redan 2015 då Rossi anklagade Marquez för att han hjälpte landsman och Rossis teamkollega, Jorge Lorenzo, i kampen om VM-titeln. I en närkamp under Malaysias GP vidrörde Rossi Marquez, spanjoren som föll och italienaren straffades med att starta sist i VM-finalen vilket ledde till att hans teamkollega, Lorenzo, vann titeln.

Sedan dess har de försonats - men nu är bråket mellan sportens två största stjärnor återigen ett faktum.

Och i helgen möts de på en bana där Marc Marquez är obesegrad.

– Det var en svår helg i Argentina, framförallt söndagen var tuff. Det var svåra förhållanden och där inträffade många saker, men jag är inte bara en förare utan också en människa och jag vill lära mig av mina misstag, säger Marc Marquez.
– Jag tror att jag har lärt mig något. Jag ska inte göra fler misstag, men jag kommer inte att ändra min körstil.

GRATIS! Ladda ner Sportbladets app i iPhone & Android.

Publicerad:

LÄS VIDARE